Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се класира за третия

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се класира за третия
Коментари Харесай

Григор Димитров се измъчи, но продължава напред в Торонто

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се класира за третия кръг на " Мастърс " шампионата в Торонто, Канада. Той победи мъчно американеца Франсис Тиафо с 2:1 сета със 7:6(1), 3:6, 7:6(4). Двубоят продължи близо два часа и пооловина.

Още във втория гейм Григор поведе с 40:0 при подаване на противника, само че не съумя да пробие. Веднага по-късно пък Тиафо стигна до брейк пойнт, само че хасковлията го избави с акуратен печеливш удар от форхенд по диагонала. След слаб сервис гейм на Димитров 20-годишният американец проби за 3:2. Българинът реагира мигновено и направи рибрейк.
Снимка: Getty Images
Стигна се до тайбрек. В него имаше единствено един тенисист – Григор Димитров. Той поведе с 5:0 точки и след това затвори сета при първата си опция след 52 минути игра, за което беше приветстван от множеството ни сънародници на трибуните.

41-ият в ранглистата Тиафо проби в средата на идната част и по-късно затвърди за 5:2. При 5:3 младият янки сервираше за равнене на сетовете. Димитров стигна до точка за връщане на пробива, само че противникът му се измъкна и по-късно завоюва гейма и частта.
Снимка: Getty Images
Решаващият трети сет стартира с брейк на нула за американеца, който след това безапелационно затвърди за 2:0. В четвъртия гейм Григор върна пробива след двойна неточност на Тиафо. След това Димитров трябваше да избавя точка за брейк, при която съдията на стол отсъди, че времето му да сервис е изтекло. Димитров се вбеси от решението, само че това му оказа помощ да вдигне равнището си на игра и да завоюва подаването си. В 11-ия гейм българинът отрази две точки за пробив с чудесни сервиси, с цел да поведе с 6:5.
Снимка: Getty Images
Изходът на мача трябваше да се реши с втори тайбрек. В него Тиафо поведе с 4:2 точки при промяната на половините. Григор обърна до 5:4 и по-късно стигна до два мачбола и осъществя първия след неточност на съперника си.

На четвъртфиналите Гришо чака спечелилия от мача сред №4 Кевин Андерсън (РЮА) и Иля Ивашка (Беларус).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР