Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за решаващия мач

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за решаващия мач
Коментари Харесай

Григор Димитров преди финалната битка: Познавам добре играта на Гофен


Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за решаващия мач за купата на Финалите на международния тур в Лондон. Късно нощес първата ни ракета се наложи над американеца Джак Сок с 4-6, 6-0, 6-3, с което се класира за най-големия край в кариерата си до този миг. С триумфа си над Сок хасковлията си обезпечи и довеждане докрай на годината на трето място в международната класация.

„ Целта ми беше да завърша годината в топ 10, а в този момент съм трети. Това е невероятна, прелестна премия за труда, който поставих. Това е прелестен миг освен за мен, само че и за целия ми тим. Това ни дава една добра платформа за началото на идната година “, съобщи българинът.

„ Щастлив съм, че съумях да се оправя с напрежението. Имах сложни моменти, трябваше да избавям точки за пробив, само че в последна сметка преодолях компликациите. Смятам, че такива мачове ти дават доста, а аз несъмнено си взех поука “, добави Григор, който направи поврат в мача, откакто загуби първата част с 4-6.

„ Смятам, че Гофен натрупа огромна убеденост през последната седмица. Той победи Надал и Федерер, само че аз няма да се концентрирам върху неговата убеденост. Концентрирам се върху личното си показване “, сподели Григор за идния си противник в мача за купата Давид Гофен. Белгиецът си обезпечи място във финалната фаза на конкуренцията, откакто победи любимеца за купата Роджър Федерер с 2-1 сета. В началото на седмицата Гофен се наложи и над номер едно в света Рафаел Надал, с което стана едвам шестият тенисист, който побеждава двете митове в един шампионат.

Само преди три дни обаче Григор разруши Гофен с 6-0, 6-2 в мач от груповата фаза, с което усъвършенства общия си баланс против него на 4 победи и 1 загуба. През 2014-та година на Ю Ес Оупън е първата среща сред Димитров и Гофен, когато българинът записва победа с 3-1 сета. Три години по-късно на Откритото състезание на Австралия двамата още веднъж кръстосват ракети на четвъртфинала, само че Димитров още веднъж печели безапелационно с 3-0 сета.

Малко по-късно идва и една от най-сладките победи за българина. Той зарадва цялостните трибуни на зала „ Арена Армеец “ и милиони българи пред тв приемниците с неповторима победа над белгиеца с 2-0 сета във финала на шампионата Garanti Koza Sofia Open. Така Димитров завоюва бленуваната шеста купа в кариерата си и втора за сезона след тази в Бризбейн в самото начало на годината. Впоследствие двамата финалисти в Лондон се срещат още веднъж на шампионата в Ротердам, когато българинът записва и единствената си загуба против този противник.

„ Разбира се, мачът няма да е същият. И двамата нямаме какво да губим, тъй като това е друг стадий и двамата за първи път сме на край. Предишният мач е в предишното, само че ми се желае да натисна копчето за повтаряне. Познавам добре играта му и съм сигурен съм, че ще опита нещо друго, ще бъде по-агресивен и ще рискува повече “, счита Григор Димитров.

Финалът в Лондон е през днешния ден от 20:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР