Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на
Коментари Харесай

Гришо схруска трудно костеливия Рубльов в люта битка, вече е на 1/8-финал!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на Аустрелиън Оупън. Хасковлията записа извънредно сложен триумф с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 над костеливия и упорит Андрей Рубльов. И четирите сета бяха доста равностойни, като и двамата направиха доста двойни неточности. 15 за Гришо и 13 за Рубльов. С днешния си триумф Димитров взе реванш от руснака за загубата си от него във втория кръг на Ю Ес Оупън. Следващият противник на Григор Димитров ще бъде избран в мача сред Ник Кириос и Жо-Вилфред Цонга.

Григор Димитров – Андрей Рубльов 6:3, 4:6, 6:4, 6:4

ПЪРВИ СЕТ
Срещата не стартира добре за Григор Димитров. Той беше продънен ще в първия гейм на мача, а по-късно Рубльов завоюва подаването си на нула и поведе с 2:0. След това българинът се съвзе. Спечели личния си сервис-гейм, а последва и пробив. Така Гришо изравни резултата. След това двамата печелеха своите подавания до 4:3 в интерес на Димитров, когато той направи нов пробив в сервиса на съветския си противник. Така при 5:3 хасковлията сервира за успеха в първия сет и той го завоюва при първия си сетбол.

ВТОРИ СЕТ
Тази част се разви огледално на първия сет. Григор стартира с пробив в подаването на противника и по-късно го затвърди. Последва замяна на извоювани лични сервис геймове до 4:3, когато Рубльов върна пробива. След това руснакът завоюва личното си подаване, а последва и нов брейк в сервиса на Димитров. Руският тенисист се възползва от първия си сетбол, завоюва частта и изравни резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Равностойното начало на тази част, при която двамата печелеха подаванията си продължи до шестия гейм, когато Рубльов направи брейк за 4:2. Гришо обаче незабавно съумя да върне пробива, а по-късно завоюва подаването си и изравни резултата. Българинът направи още един пробив за 5:4 и по-късно подава за продобиване на сета. Решителният сервис-гейм продължи много дълго. Гришо го завоюва при петия си сетбол, а с това поведе и в мача с 2:1.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Равностойната игра на корта продължи и през четвъртия сет. Гришо и Рубльов печелеха своите подавания до седмия гейм, когато българинът съумя да пробие сервиса на съветския му противник за 4:3. Това се оказа основната обстановка в сета и мача. След това нов брейк не последва и по този начин в десетия гейм Димитров сервира за победа в срещата и я реализира при първия си мачбол, откакто преди този момент отрази два брейкбола.

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР