Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя срещу Новак Джокович

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя срещу Новак Джокович
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Новак Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя против Новак Джокович в опит да се класира на четвъртфиналите на тенис шампионата от сериите “Мастърс” в Синсинати.

Двубоят се чака да стартира към 01:30 часа след среднощ българско време (стига да не настъпи следващата дъждовна пауза) и ще бъде излъчен директно по MAX Sport 1.

И днешният ден в Синстинати бе белязан от неприятните метеорологични условия, които много объркаха програмата на кортовете и съществено забавиха началото на мачовете (вижте детайлности за редицата неразбории заради дъжда). За да стартира шоуто Димитров - Джокович, би трябвало да приключат на централния корт Анжелик Кербер - Медисън Кийс. В момента резултатът сред двете е 6:2, 6:7(3).
No getting past our defending champ...#CincyTennis pic.twitter.com/b0aJQApmkj
— Western & Southern Open (@CincyTennis) August 16, 2018 Докато чакаха природата да им се усмихне, Григор Димитров и Даниел Валверду се включиха в почистването на кортовете. Това ще бъде девети конфликт сред Григор Димитров и носителя на 13 трофеи от Големия шлем. Статистиката дотук е безмилостна по отношение на 27-годишния българин. Той има единствено една победа - на клей от ”Мастърс” шампионата в Мадрид през 2013 година със 7:6(6), 6:7(8), 6:3. През този сезон двамата се срещнаха на тревата в Куинс и Ноле беше праволинеен - 6:4, 6:1.

Григор Димитров започва сполучливо отбраната на купата си след победа със 7:6(5), 7:5 против Миша Зверев (Гер), до момента в който сърбинът, някогашен №1 в международната класация, направи поврат против Адриан Манарино и се наложи с 4:6, 6:2, 6:1.
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР