Най-добрият български тенисист - Григор Димитров продължава с блестящото си

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров продължава с блестящото си
Коментари Харесай

Гришо премина лесно през австралиец и чака Надал на полуфиналите в Бризбейн

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров продължава с блестящото си показване на ATP 250 шампионата в австралийския град Бирзбейн. Първата ни ракета нямаше безусловно никакви проблеми с достигането до полуфиналите, откакто реализира чиста победа с 6:1, 6:4 против представителя на домакините Ринки Хиджиката.

22-годишният конкурент нямаше съществени доводи против нашия Григор, като записа девет непредизвикани неточности.

Димитров рано си подсигури отличната преднина в срещата, откакто проби Хиджиката още във втория и четвъртия гейм на първия сет. Упражнението се повтори и при започване на идващия сет, след което поставения под №2 в конкуренцията методично наложи своята воля за крайния триумф.

Така Гришо взе скалпа на трети конкурент в Бризбейн, като походът му започва с поврат против Анди Мъри, а по-късно продължи и с успех над Даниел Алтмайер.

Оттук насетне, за Григор Димитров става повече от забавно. Потенциален негов противник на полуфинал може да бъде испанската легенда Рафаел Надал. По-късно през днешния ден, завърналият се след повече от година контузия ибериец, ще се премери сили с Джордан Томпсън от Австралия на четвъртфиналите. А това ще му даде опция за огромен мач с първата ракета на България, като в този случай Димитров може би даже ще бъде и в ролята на любимец.

За полуфиналите на АТР 250 шампионата в Бризбейн се класира и поставеният под №1 Холгер Руне, който в място за край ще се изправи против Роман Сафиулин на 6 януари.
 Гришо: Обичам да играя в Бризбейн, това е един от обичаните ми кортове
Гришо: Обичам да играя в Бризбейн, това е един от обичаните ми кортове

" Опитвам се да играя най-хубавия си тенис "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР