Най-добрият български тенисист Григор Димитров потвърди участие на турнира в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров потвърди участие на турнира в
Коментари Харесай

Григор се завръща на турнира, в който отбеляза историческо постижение

Най-добрият български тенисист Григор Димитров удостовери присъединяване на шампионата в Хюстън, който ще се организира от 4 до 12 април идната година. Първата ни ракета ще се завърне в Ривър Оукс след пауза от 9 години. През 2011-а, още като младеж, той отстрани в първия кръг германеца Райнер Шютлер, само че по-късно отпадна от грузинеца Теймураз Габашвили. Тогава Григор стана първият българин, подложен в схемата на шампионат от АТР.

“Радвам се, че ще се състезавам в Хюстън. Пропуснах няколко издания на шампионата, само че имам чудесни мемоари от предходното си присъединяване и нямам самообладание да се завърна. Хюстън е един от обичаните ми градове в Съединени американски щати и се надявам, че ще имам задоволително време да го разгледам”, показа Димитров.
В момента българинът е на 20-о място в международната класация. Той направи мощен край на календарната година, като доближи до полуфиналите на US Open и шампионата от сериите “Мастърс” в Париж. Освен това, Гришо означи своята победа №300 като експерт.

“Григор беше известен, когато дебютира в Хюстън, а сполучливата му кариера от този момент ще направи завръщането му в Ривър Оукс още по-вълнуващо”, не скри задоволството си шефът на шампионата Бронуин Грийр.
Организаторите на конкуренцията напомнят, че Димитров е притежател на 8 трофеи и е играл общо 15 финала в шампионати от АТР. Освен него, измежду сигурните участници в Хюстън са още финалистът от предходната година Каспер Рууд, американската вяра Франсис Тиафо и Сам Куери, който два пъти е стигал до мача за купата в четвъртия максимален град в Съединени американски щати.  Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР