Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи босненския квалификант Дамир Джумхур

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи босненския квалификант Дамир Джумхур
Коментари Харесай

България ликува! Страхотен старт на Григор Димитров на турнира във Виена

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи босненския квалификант Дамир Джумхур с 6:3, 7:5  след 1 час и 35 минути игра и стартира с триумф присъединяване си на шампионата от сериите АТР 500 в австрийската столица Виена, оповестява Блиц.

В първия сет Гришо записа два пробива против един за противника и след 39 минути игра победи с 6:3, а във втората част имаше надалеч повече усложнения, откакто босненецът на два пъти го проби. Димитров обаче взе три пъти подаването на Джумхур и след 7:5 се класира за втория кръг, където го чака поставения под номер 3 Матео Беретини. Италианецът надделя британеца Кайл Едмънд с 3:6, 6:3. 6:4.

ПЪРВИ СЕТ
Българинът завоюва мъчно първия гейм на собствен сервис, само че по-късно дръпна с 40:0 при подаването на противника и в последна сметка записа първи пробив в мача, с цел да поведе с 2:0. След това Димитров още веднъж взе по-трудно своето подаване и затвърди пробива за 3:0. И идващият четвърти гейм бе много оспорван, само че най-сетне босненецът съумя да завоюва на собствен сервис и да понижи за 3:1. Гришо победи относително елементарно при идващото си подаване и поведе с 4:1, а след паузата бързо записва втория си пробив в срещата и дръпна с 5:1. Димитров трябваше да затвори сета на собствен сервис, само че босненецът стигна до два брейкбола, първият от които бе отразен от българина. След това обаче Джумхур стигна до първи пробив в мача и понижи до 5:2. Осмият гейм бе извънредно оспорван, като Гришо поведе с 30:0 и даже имаше късмет за трети пробив, само че позволи поврат и квалификантът редуцира задатъка до 5:3. Димитров поведе с 40:15 на своето подаване и стигна до триумфа в този сет с 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Григор Димитров стартира доста добре втората част, откакто небрежно взе подаването на противника и поведе с 1:0 след третия си пробив в мача. Босненецът обаче бързо се отърси от шока, поведе с 40:0 при сервиса на Гришо и върна пробива за 1:1. Джумхур поведе с 40:0 на свое подаване и макар че Гришо върна две точки, квалификантът завоюва гейма, с цел да вземе задатък за първи път в срещата - 2:1. Димитров бързо изравни за 2:2 при своето подаване, след което записва пробив на нула, който бе четвърти за него в дуела, повеждайки с 3:2. След това Гришо затвърди пробива и взе своя сервис за 4:2. Джумхур също завоюва своето подаване и понижи на 4:3, а по-късно и стигна до нов пробив, с цел да изравни резултата в сета - 4:4. Деветият гейм бе доста оспорван и въпреки всичко босненецът завоюва своето подаване за 4:5. Българинът също завоюва своя сервис гейм и изравни за 5:5. След това Димитров записа пети пробив в дуела и поведе с 6:5. В решителния гейм играта бе равностойна, само че въпреки всичко Гришо завоюва своето подаване и след 7:5 стигна до крайната победа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР