Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров приключи участието си в Мелбърн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на шампионата на твърди кортове " Мъри Ривър Оупън " в Мелбърн с награден фонд 320775 $. Поставеният под номер 2 Димитров загуби втория си мач за деня от Корентен Муте от Франция с 5:7, 2:6 за 83 минути.

19-ият в света хасковлия стартира добре и поведе с 5:2, само че по-късно настъпи спад в играта му и Муте взе идващите седем следващи гейма, с цел да завърши първия сет със 7:5 и да поведе с 2:0 във втория.

След това Димитров завоюва подаването си, само че позволи пробив в петия гейм, а до края Муте нямаше проблеми и затвори срещата си с гейм на нула и при първия си мачбол. По-рано през днешния ден българинът пласира 10 аса и надви над представителя на домакините Алексей Попирин с 6:4, 6:7(5), 6:3 за 2:24 часа.

За достигането си до четвъртфиналите Димитров проработи 45 точки за международната класация.

Тенисистите са принудени да играят по две срещи през днешния ден, откакто дуелите през вчерашния ден бяха отсрочени поради позитивна проба за COVID-19 в хотела на играчите, което наложи над 500 души да си създадат изключителни проби за ковид.

Следващият мач на Григор Димитров ще бъде на старта на Откритото състезание на Австралия, което стартира на 8 февруари в Мелбърн. Поставеният под номер 18 Димитров ще започва против финалиста в шампионата от 2018 година Марин Чилич (Хърватия).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР