Най-добрият български тенисист Григор Димитров мина през много трудности, но

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров мина през много трудности, но
Коментари Харесай

Григор Димитров пречупи Типсаревич след много битка в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров мина през доста компликации, само че въпреки всичко в профил опитния сърбин Янко Типсаревич в първия си мач на " Ролан Гарос ". Първата ни ракета победи с 6:3, 6:0, 3:6, 6:7(4), 6:4 за малко повече от 3 часа игра. В идващия кръг Димитров ще има доста по-трудно затруднение в лицето на Марин Чилич.
Първият сет през днешния ден бе сет на пробивите, като имаше цели 5, а два пъти Григор трябваше да наваксва в резултата. Все отново се оправи, като в осмия гейм стигна до решителен пробив за 5:3. И двамата тенисисти бяха доста несигурни на своите подавания, само че Димитров съумя да затвори първата част с 6:3. Вторият сет бе съвършен за Григор, като даже не даде гейм на съперника си. Серията му от следващи извоювани геймове пък стигна до 11 и не се виждаше по какъв начин сърбинът може да затрудни Димитров.

Това обаче се случи и в третия сет Димитров загуби стремежа си, а Типсаревич мигновено усети съмнението му. Въпреки че сърбинът очевидно изпитваше болки и няколко пъти имаше интервенция на медицински щаб, това не му попречи и съумя да сътвори поврат в частта. Още в първи гейм Григор направи пробив, само че той бе върнат още в идващия гейм. За 5:3 сърбинът още веднъж проби, а на последвалото подаване затвори частта.
В четвъртия сет играта бе равностойна, като двамата си размениха по един пробив, а в последвалия тайбрек 34-годишният сърбин сподели по-уверена игра и го завоюва, с цел да изравни сетовете. За наслада на Григор в петия решителен сет съумя да стигне до поврат в деветия гейм, като преди този момент нито един от двамата не подхващаше непотребни опасности. На своето подаване Димитров не сгреши и затвори срещата.
Повече детайлности от срещата може да прочетете в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР