Най-добрият български тенисист Григор Димитров мина през много трудности, но

Най-добрият български тенисист Григор Димитров мина през много трудности, но ...

Григор Димитров пречупи Типсаревич след много битка в Париж.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров мина през много трудности, но все пак отстрани опитния сърбин Янко Типсаревич в първия си мач на "Ролан Гарос". Първата ни ракета победи с 6:3, 6:0, 3:6, 6:7(4), 6:4 за малко повече от 3 часа игра. В следващия кръг Димитров ще има много по-трудно препятствие в лицето на Марин Чилич.
Първият сет днес бе сет на пробивите, като имаше цели 5, а два пъти Григор трябваше да наваксва в резултата. Все пак се справи, като в осмия гейм стигна до решаващ пробив за 5:3. И двамата тенисисти бяха много несигурни на своите подавания, но Димитров успя да затвори първата част с 6:3. Вторият сет бе перфектен за Григор, като дори не даде гейм на опонента си. Серията му от поредни спечелени геймове пък стигна до 11 и не се виждаше как сърбинът може да затрудни Димитров.

Това обаче се случи и в третия сет Димитров загуби устрема си, а Типсаревич моментално усети колебанието му. Въпреки че сърбинът видимо изпитваше болки и няколко пъти имаше намеса на медицински щаб, това не му попречи и успя да сътвори обрат в частта. Още в първи гейм Григор направи пробив, но той бе върнат още в следващия гейм. За 5:3 сърбинът отново проби, а на последвалото подаване затвори частта.
В четвъртия сет играта бе равностойна, като двамата си размениха по един пробив, а в последвалия тайбрек 34-годишният сърбин показа по-уверена игра и го спечели, за да изравни сетовете. За радост на Григор в петия решаващ сет успя да стигне до обрат в деветия гейм, като преди това нито един от двамата не предприемаше излишни рискове. На своето подаване Димитров не сгреши и затвори срещата.
Повече подробности от срещата може да прочетете в Sportlive.bg.

Източник: actualno.com