Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза в 16:30 часа в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза в 16:30 часа в
Коментари Харесай

Ученикът срещу учителя! Григор срещу Маестро Федерер

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза в 16:30 часа в спор за купата от шампионата в Ротердам против огромния Роджър Федерер, който от понеделник публично ще се завърне като номер 1 в света.

Маестрото и Гришо ще излязат в своя седми дуел между тях, като досега швейцарецът е безсърдечен - 6 победи. За последно двамата играха на осминафиналите на Уимбълдън предходната година, когато швейцарецът завоюва в три сета.

Димитров постоянно е споделял, че Федерер е измежду обичаните му тенисисти, а и дълги години носеше прозвището Бейби Фед. Българинът обаче желае да се отърве от сянката на швейцареца и в последно време постоянно споделя, че не желае да бъде сравняван с него. За задачата обаче е време Григор да надделее против своя преподавател.

Федерер като един същински благородник похвали Гришо и съобщи, че обича мачовете с него.

" Познавам Григор доста добре, изиграли сме много оспорвани мачове. Той направи необикновен минал сезон, завоюва купите в Синсинати и на финалите в Лондон. Там приключи без загуба, като победи доста тенисисти от Топ 10. Григор е доста стабилен и с огромно самочувствие. Развълнуван съм, че ще играя против него на следващия ден. Обичам мачовете против него: той е спортист и победител. Надявам се дам най-хубавото от себе си, с цел да печеля ", разяснява Маестрото

Григор Димитров ще преследва своята девета купа от АТП в кариерата си и първа за 2018 година. Федерер пък преследва трофей номер 97 в кариерата си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР