Най-добрият български тенисист Григор Димитров и беларусинът Иля Ивашка играят

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров и беларусинът Иля Ивашка играят
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Иля Ивашка 3:6, 1:2

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и беларусинът Иля Ивашка играят при 3:6, 1:2  във втори сет.

Двубоят започва малко след 18:00 часа иможе да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3.

На Gong.bg също ще проследим всичко най-интересно от срещата на първата ни ракета.

Последният дуел на хасковлията на родна земя датира от 2017-а година, когато той победи с купата, а след това изпрати най-успешната си година в ATP тура.

Двамата са се изправяли един против различен два пъти, като са си разменили по една победа, само че единствено един път са играли на твърда настилка - през 2021 година във Вашингтон, където Ивашка печели с 2:0 сета. Другият им дуел е на клея в Женева през предходната година, където пък Гришо надвива с 6:4, 6:4.
ПЪРВИ СЕТ

0:1 - Две непредизвикани неточности от форхенда на Гришо дадоха точки за 30:15 в интерес на неговия противник. При 15:30 закъснение българинът даде два брейкбола на беларусина, а четвърти следващ преувеличен форхенд даде пробив задатък за Ивашка.

0:2 - Ивашка не стартира доста безапелационно своето първо подаване, само че при 15:15 неприятен сечен бекхенд на Гришо му даде точка преднина. Пресилен бекхенд от хасковлията пък направи изоставането му 15:40. Българинът обаче се окопити и с два дълбоки форхенда направи 40 равни. Двойна неточност на Ивашка даде преднина и брейкпойнт за нашенеца, само че беларусинът го отрази. Впоследствие и Гришо отрази точка за пробив, само че с опит за уинър сбърка и даде нов късмет, от който Иля направи 2:0.

1:2 - Гришо даде признаци, че се пробужда, изигравайки извънредно стабилен гейм на личен сервис, затворен на 0.

1:3 - Ивашка отвърна с съвсем същото, вкарвайки няколко много тежки сервиса. Беларусинът не съумя да затвори гейма на 0, поради неприятен бекхенд по правата.

2:3 – Гришо още веднъж седеше добре на свое подаване, като с един сечен бекхенд си извоюва преднина 40:15 и успокоение, а след това натисна бекхенда на беларусина и затвори гейма.

2:4 – Още един стабилен гейм за по-нискоранкирания тенисист, който изгуби едвам една точка на свое подаване в предпоследния гейм с комплекта топки.

3:4 – Двамата размениха точки до 15:15, само че в края сеченият бекхенд на Гришо, който е най-функциониращото му оръжие в първите седем гейма и един ас му донесоха трети гейм в сметката.

3:5 – Беларусинът бе извънредно нападателен с новите топки и поведе относително бързо с 30:0, а тъкмо тогава Гришо на два пъти сбърка с излизане на мрежата, пращайки топката тъкмо в горната ѝ част.

3:6 – при започване на гейма Григор не сполучи с трето следващо излизане на мрежата, а до края на гейма самодейността бе напълно от полето на Ивашка. Първият сетбол бе отразен от българина, само че при втория пресили форхенда и даде сета за беларусина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР