Най-добрият български тенисист Григор Димитров е потвърдил участието си на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров е потвърдил участието си на
Коментари Харесай

Григор Димитров потвърди участието си на ATP 500 във Виена

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е удостоверил присъединяване си на шампионата от ATP 500 във Виена (Австрия), който се играе на твърди кортове в зала.

 Анжелик Кербер стана втората сигурна за финалния шампионат в Сингапур
Анжелик Кербер стана втората сигурна за финалния шампионат в Сингапур

Германката мина теоретичната граница от 5 хиляди точки

Надпреварата е седмица преди последния " Мастърс " 1000 за сезона в Париж и може да се окаже основна за класирането на българина за заключителния шампионат в Лондон. Така програмата на Димитров до края на сезона включва ATP 500 в Пекин (Китай) и Виена (Австрия) и " Мастърс " 1000 в Шанхай (Китай) и Париж (Франция).

Организаторите във Виена се похвалиха, че са обезпечили присъединяване на 10 от Топ 20 тенисистите. Освен българина удостоверение е получено от:

Доминик Тийм (Австрия), Кевин Андерсън (Южна Африка), Джон Иснър (САЩ), Кей Нишикори (Япония), Фабио Фонини (Италия), Диего Шварцман (Аржентина), Кайл Едмънд (Великобританя), Борна Чорич (Хърватия) и Люка Пуй (Франция).

По-същото време в края на октомври се организира ATP 500 в Базел (Швейцария). Миналата година Гришо получи " уайлд кард " за Виена и неговото присъединяване беше необятно рекламирано. Той получи комфортен съперник в лицето на австриеца Денис Новак в първия кръг, само че се отдръпна от конкуренцията преди мача. Тогава българинът се беше съсредоточил върху присъединяване си на заключителния шампионат в Лондон, който след това завоюва.

Според сегашната класация на ATP Григор Димитров е лидер на схемата. Но същинската картина ще стане ясна в средата на октомври, когато приключва " Мастърс " 1000 в Шанхай.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР