Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за Milenio, в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за Milenio, в
Коментари Харесай

Григор Димитров: Няма съмнение, че контузията в рамото ме върна много назад

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде изявление за Milenio, в което приказва за аргументите за не-добрите резултати от началото на 2019 година. Първата ни ракета изкара прочувствена седмица в мексиканския курорт Лос Кабос, само че напусна шампионата АТР 250 конкуренцията след тежка загуба от аржентинеца Гуидо Пея. Ето и цялостния текст, споделен от " tenniskafe.com ".
 Григор Димитров загуби от Гуидо Пея в Лос Кабос с 4-6, 2-6
Григор Димитров загуби от Гуидо Пея в Лос Кабос с 4-6, 2-6

Българинът отпадна на 1/8-финал на шампионата от ATP 250

" Не мога да посоча една съответна причина за резултатите. Има доста аргументи да отпаднеш рано в даден шампионат. Аз се пробвам да не мисля против кого изгубвам - без значение дали е №400 или №500. За мен това няма значение, тъй като има доста други фактори.

Когато нямаш верния метод към избрани мачове, не е елементарно просто да излезеш на корта и да победиш. Разбира се, няма никакво подозрение, че травмата в рамото ме върна доста обратно - тя едно от главните неща, с които трябваше да се преборя през миналите шест месеца. Трябваше да сменя конфигурациите на ракетата ми и по-късно да привикна с новите. Така изгубвам от увереността си, изгубвам от играта си.
 Снимка 436443
Източник:

Трябваше да стартира отначало, само че за мен това е вълнуващо. Тенисът е сложен спорт. Върнах се обратно и си споделих, че няма накъде да е по-зле, тъй че дано просто стартираме да построяваме всичко още веднъж. Рамото ми в този момент е по-добре, аз съм по-добре и съм по-постоянен в тренировките. Нещата още веднъж ще се върнат към естественото за мен.

За мен е значимо да виждат и друго от нас, тенисистите, тъй като те виждат само мачовете, тренировките. Разбира се, аз съм селективен във връзка с това какво демонстрирам в обществените мрежи. Не съм толкоз деен. Мисля обаче, че с времето ще съм по-уверен да демонстрирам повече и повече. Все отново с екипа ми сме фокусирани върху това, което е най-важно, само че е хубаво и да се показваш, поради почитателите.

Можем да научим доста от играчите от " Голямата тройка ". Настъпва и новата генерация и има доста играчи, които имат капацитет, само че не бих могъл да посоча един съответен. Много забавни години предстоят. Надявам се и аз да реализира нещо по-добро. "

Аз постоянно съм казвал, че най-голямата ти мощ е и най-голямата ти уязвимост. Цял живот доста съм се трудил във фитнеса и в никакъв случай не съм се скривал от повече работа или от опитването на нещо ново. От много години работя върху гъвкавостта си и върху скоростта. Мисля, че това, както и подвижността и умеенето да чета играта, са мощните ми страни ", показа най-хубавият български тенисист.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР