Най-добрият български тенисист Григор Димитров чака три дни да спрат

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров чака три дни да спрат
Коментари Харесай

Димитров отпадна безславно от турнира в "Куинс"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров чака три дни да спрат дъждовете над Лондон, с цел да изиграе мача си от I кръг на своя обичан шампионат на тревна настилка - в клуб " Куинс ". Но завърши присъединяване си след единствено 74 минути на корта, изгубил безславно от канадския младеж Феликс Оже-Алиасим с 6:4, 6:4.

Шампионът в " Куинс " от 2014 година по този начин и не съумя да откри решение за мощния начален удар на 18-годишния си противник, който реализира 15 аса против 6 негови и завоюва 85% от точките при вкарано първо подаване (78% на Григор). 193-сантиметровият Оже-Алиасим направи по един пробив в двата сета (първия след двойна неточност на Димитров), след което просто взимаше сервис-геймовете си, с цел да победи. Българският тенисист доближи до две точки за пробив, само че противникът му ги обезврежда. 

Така канадецът, който е №21 в света, откакто доближи до три АТР финала през тази година, си обезпечи мач във II кръг против Ник Кириос (Авл).

За Димитров не остава нищо друго, с изключение на да продължи да се приготвя за третия шампионат от Големия шлем за годината - " Уимбълдън ", който стартира на 1 юли. Там той може даже да е отвън Топ 50 на международната класация, защото ще пропусне шампионатите през идната седмица. Същевременно от понеделник ще бъде с две места обратно в ранкинга - №47, защото загуби точки с отпадането си на старта в " Куинс ". Миналата година българинът игра във II кръг, където бе отхвърлен от Новак Джокович (Сър).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР