Най-добрият български сноубордист Радослав Янков призна, че сезонът в Световната

...
Най-добрият български сноубордист Радослав Янков призна, че сезонът в Световната
Коментари Харесай

Радослав Янков: Сезонът не мина по най-добрия начин, но сме си извадили поуките

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков призна, че сезонът в Световната купа в паралелните дисциплини не е минал по упования за него метод. Чепеларецът завърши акцията с осмо място в паралелния слалом във Винтерберг (Германия) през вчерашния ден.

" Изключително съм удовлетворен от резултата и осмото место на което съумях да се класирам. В началото на спортния ден в квалификацията резултатите ми бяха по-слаби и поради това на осминафинала трябваше да карам против един от най-хубавите състезатели за този сезон (Дмитрий Логинов, повторен международен първенец през 2019 година). Въпреки това, с оптималното бързо и чисто втурване, което направих, съумях да го победя, което беше доста радостно за мен " ы разяснява Янков.
" Като цяло сезонът не мина по най-желания, предстоящ и желан метод, само че това е спортът. Има върхове, има и спадове. Трябва да се съобразяваме с тях. Да гледаме напред, да си вадим поуките и да надграждаме този опит, който всеки един играч има. Благодаря за поддръжката през целия сезон. И както съм казвал - " Българите можем ", добави той.

В генералното класиране на паралелните дисциплини Янков приключи на 21-о място. В подреждането за дребната Световна купа в паралелния слалом той е девети, а в паралелния великански слалом е 29-и.

Най-предното класиране за българина за Световната купа през сезона е петото място на паралелния слалом в Москва.

На международното състезание в Парк Сити (САЩ) Янков зае влиятелното седмо място в паралелния слалом и 26-о в паралелния великански.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР