Най-добрият български скиор в момента Алберт Попов се представи великолепно

...
Най-добрият български скиор в момента Алберт Попов се представи великолепно
Коментари Харесай

Алберт Попов остана на 13 стотни от Топ 10 в слалома

Най-добрият български скиор сега Алберт Попов се показа превъзходно във втория слалом от новия сезон за Световната купа в алпийските дисциплини, като остана единствено на 13 стотни от място в челната десетка, която затвори Даниел Юл (Швейц).

Във Вал д`Изер (Фр) 22-годишният софиянец се показа отмерено и в двата манша - 17-и в първия и 16-и във втория, което го подреди на 12-о място с общо време 1:50.39 мин. Това е третото най-хубаво класиране на Попов в Белия кортеж след шестото и деветото място през предишния сезон. И му донесе първи точки - 22, за Световната купа, с които се подрежда на 19-о място при слаломистите и на 63-то в генералното нареждане.

Попов, както и всички останали слаломисти през вчерашния ден, изостана фрапантно (на 2.48 сек.) от безапелационния победител Алекси Пентюро. Французинът комбинира общо време 1:47.91 мин., което бе с 1.44 сек. по-добро достижение от това на подгласника му Андре Мирер (Шв). Трети се класира Стефано Грос (Ит), който изостана с 1.47 сек., изпреварвайки едвам с една направилия феноменално второ втурване сред вратите Хенрик Кристоферсен. Норвежецът бе най-бърз във втория манш с 53.72 сек., което бе с цели 1.34 по-бързо от времето на Пентюро. Кристоферсен обаче бе изостанал доста след първия манш, в който приключи едвам 27-и, по тази причина не съумя да се качи на почетната стълбичка.

Норвежкият алпиец обаче е водач в класирането за купата в слалома с общо 150 т., следван от Мирер (125) и Пентюро (100). За Големия бистър глобус обаче отпред към този момент е Пентюро с 264, тук Кристоферсен е втори с 243, а Мирер - трети с 233.

При дамите пък през вчерашния ден се организира надпреварата по успореден слалом в Сен Мориц (Швейц), в което не взе участие носителката на Световната купа Микаела Шифрин (САЩ). В нейно неявяване успеха сграбчи най-голямата ѝ съперничка в слаломите - Петра Влахова. Словачката победи във финалното втурване единствено с 2 стотни Анна Свен Ларсон (Шв). За третото място пък Франциск Гритч (Ав) бе по-бърза от Мета Хроват (Слвн).

Шифрин обаче продължава да бъде безапелационен лидер в генералното класиране за Световната купа. Американката има 532 т., до момента в който най-близката ѝ преследвачка в подреждането - Федерика Бриньоне (Ит), е с актив от 281. Виктория Ребенсбург (Гер) е трета с 261, а със извоюваните 100 т.  от паралелния слалом в Сен Мориц Влахова е четвърта с 238.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР