Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов записа най-големия успех в своята

...
Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов записа най-големия успех в своята
Коментари Харесай

Алберт Попов влезе в топ 10 на Олимпиадата

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов записа най-големия триумф в своята кариера, откакто се класира на девета позиция в мъжкия слалом на Олимпийските игри в Пекин. Така Аби записа най-хубавото класиране за България досега на Игрите в Пекин, подобрявайки 15-о място на Радо Янков от паралелния великански слалом в сноуборда.

Алберт бе девети след първото втурване по „ Айс Ривър “, след което позволи няколко дребни грешки във второто, в което записа осмо време. Така с общо резултат от 1:45.15 той приключи на деветото място, с пасив от 1.06 по отношение на първенеца Клеман Ноел.

Младият французин бе над всички във второто втурване, което му разреши да се изкачи от шестата до първата позиция, печелейки златния орден. Втори на 0.61 зад него остана първенецът от комбинацията Йоханес Щролц, който бе водач след първия манш. Със среброто си през днешния ден австриецът дублира достижението на своя татко Хуберт Щролц от Игрите в Калгари 1988, когато той печели златото в комбинацията и среброто в слалома.

Бронзът през днешния ден остана за международния първенец в дисциплината от Кортина д`Ампецо 2021 Себастиан Фос-Солевог от Норвегия. В подножието на медалите се подреди Принца на викингите Хенрик Кристоферсен, който не съумя да повтори достижението си от Сочи 2014, защото бе с 0.09 по-бавен от своя съотечественик в спор за последното място на подиума.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР