Най-добрият български скиор Алберт Попов записа поредното отлично постижение в

...
Най-добрият български скиор Алберт Попов записа поредното отлично постижение в
Коментари Харесай

Алберт Попов с първи точки за сезона

Най-добрият български скиор Алберт Попов записа следващото чудесно достижение в кариерата си. Той остана на 12-та позиция в крайното нареждане с пасив от 2.48 секунди по отношение на Пинтуро. Зад Аби останаха състезатели като Марко Шварц, Манфред Мьолг, Дейв Райдинг и други

 © БГНЕС
Алекси Пинтуро издуха конкуренцията, с цел да завоюва слалома в алпийските ски пред домашна аудитория във Вал д`Изер. Това е втора победа през сезона за 28-годишния французин и общо двадесет и пета в кариерата му. По този метод той се изравни с американеца Тед Лигети като скиорът с най-вече победи за Световната купа от настоящите състезатели. Пинтуро печели за повторно във Вал д`Изер след 2012-та. Неговото време след двата манша е 1:47.91 минути.

Андре Мирер от Швеция се качи за първи път на подиума през сезона, откакто приключи втори. Неговото закъснение по отношение на Пинтуро е доста - 1.44 секунди. Това е 30-ти подиум за 36-годишния швед. Топ 3 добави италианецът Стефано Грос. Той остана на 1.47 сек. от спечелилия и изпревари единствено с 0.01 сек. четвъртия Хенрик Кристоферсен, направил най-хубавия втори манш. Норвежецът прогресира с 23 позиции по отношение на първото втурване, само че остана отвън подиума.

В класирането за Големия бистър глобус води Пинтуро с 264 точки пред Кристоферсен и Матиас Майер.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР