Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски приключи участието си на Олимпийските

...
Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски приключи участието си на Олимпийските
Коментари Харесай

Влади Зографски приключи в Пекин - 38-и на голямата шанца

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски завърши присъединяване си на Олимпийските игри в Пекин. Той приключи на 38-о място в крайното нареждане на огромната шанца. Като с тази позиция не съумя да се класира за втория опит във финала.

Големият триумф на Влади в китайската столица беше на дребната шанца, където стигна и до втория заключителен скок и в крайното класиране зае 22-ото място.

Днес на огромния трамплин българинът направи скок с дължина от 125 метра и получи оценка от 110 точки, с което не съумя да влезе в топ 30, с цел да продължи за втория опит.

" Скокът бих споделил, че е ОК, само че прекомерно изоставаме със скоростта и губим към 10 метра там. Всички имат скорост от 90-92 км/ч и ще ми бъде мъчно. Малшанс. Днес изискванията са прелестни за скок, протича доста забавно съревнование “, показа Владимир Зографски след надпреварата. Очаквах повече от дребната шанца, надявах се на повече на огромната. Опитът ми беше добър, това, което се изискваше от мен, мисля, че го свърших. На дребната шанца оборудването няма толкоз огромно значение. Световната купа, Световното състезание предстоят. Ще проучваме, тъй като с такова закъснение нямаме никакви шансове. Следващата Олимпиада е след 4 години и не знам какво ще се случи през това време ", разяснява Зографски пред Българска национална телевизия.

Най-добър резултат в първия стадий на финала реализира златният медалист от дребната шанца Рьою Кобаяши от Япония със 142 метра и 147 точки, следван от Мариус Линдвик от Норвегия (144,8 точки) и Тими Зайц от Словения (140,7).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР