Най-добрият български ски състезател Алберт Попов записа най-доброто постижение в

...
Най-добрият български ски състезател Алберт Попов записа най-доброто постижение в
Коментари Харесай

Алберт Попов след подиума в Свтовната купа: Това беше една детска мечта

Най-добрият български ски играч Алберт Попов записа най-хубавото достижение в кариерата си, откакто се класира на трето място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския зимен център Палисейдс Тахо.

" Това беше ден от една детска фантазия - Подиум в старт за Световната купа! Нямам думи да опиша насладата на целия екип след добре свършената работа от всички! Едно в действителност вълнуващо съревнование до самия край ", това написа в обществените мрежи Алберт Попов, след подиума в американския зимен център Палисейдс Тахо.

Българинът беше едвам 25-и след първия манш с 53:65 секунди. Попов обаче направи извънредно каране във втория, записа най-хубаво време от 54.06 секунди и събра 1:47.71 минута. Той раздели третата позиция с олимпийския първенец от Пекин 2022 Клеман Ноел от Франция, който беше водач след първия манш.

Във второто втурване, в което трасето подреди треньорът на българина - Ивайло Борисов, Попов беше с шести номер и поведе в класирането след съвършено каране.

Сребърният медалист от шампионата на планетата тази година Александрос Гинис (Гърция) в началото беше победител. Около 30 минути след края на надпреварата обаче той беше дисквалифициран поради пропусната врата.

Първото място завоюва международният първенец при младежите за 2022 година Александър Стеен Олсен (Норвегия) с 1:47.47 минути (52.84 и 54.63), а втори на 5 стотни от секундата приключи сънародникът му Тимон Хауган.

Последният подиум за Световна купа за България е от 16 декември 1984 година, когато Петър Попангелов приключва трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Италия). Той е и единственият българин, който се е качвал на най-високото място на почетната стълбичка в старт от Световната купа в Ленгрис (Германия) през 1980 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР