Най-добрият български състезател Владимир Илиев зае седмо място в преследването

...
Най-добрият български състезател Владимир Илиев зае седмо място в преследването
Коментари Харесай

Владимир Илиев завърши седми в преследването на Европейското

Най-добрият български играч Владимир Илиев зае седмо място в преследването на 12.5 километра за мъже на Европейското състезание по биатлон в швейцарския зимен център Ленцерхайде.

Илиев, който беше десети в спринта през вчерашния ден, позволи четири неточности в четирите стрелби и измина трасето за 36:26.2 минути.

Българинът стартира с чиста пукотевица, а на втората пропусна една цел. Илиев направи една неточност в първата пукотевица от състояние прав и излезе на шеста позиция, само че най-после още веднъж сгреши два пъти и след двете наказателни обиколки към този момент беше седми, както и приключи.

Другият българин Благой Тодев не започва през днешния ден.

Норвегия продължава превъзходството си в биатлона този сезон, откакто състезателите от тази страна взеха всичките медали в днешната конкуренция. Победител стана Вебьорн Сьорум с две наказателни обиколки и 34:37.5 минути.

Втори е спечелилият в спринта Ерленд Бьонтегорд с две сбъркани цели и пасив от 28.1 секунди, а трети финишира Ендре Стрьомсхайм, който победи в самостоятелната дисциплинираност на 20 км, с три пропусна в стрелбата и закъснение от 1:03.7 минута.

Владимир Илиев е на 1:48.7 минута след спечелилия, а при чиста последна пукотевица имаше късмет да се бори за бронзовия орден.

По-рано през днешния ден Милена Тодорова се подреди на 11-о място в преследването на 10 км при дамите.

Утре Европейското състезание приключва с двете смесени щафети.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР