Най-добрият български състезател на скок височина Тихомир Иванов е сигурен

...
Най-добрият български състезател на скок височина Тихомир Иванов е сигурен
Коментари Харесай

Треньор: Тихомир Иванов е на 100 процента участник в Олимпиадата в Токио

Най-добрият български играч на скок височина Тихомир Иванов е сигурен участник на Олимпийските игри в Токио през идната година. Това съобщи за Българска телеграфна агенция неговият треньор Георги Гетов.

Гетов посочи, че сега Иванов е в дейна отмора в Истанбул преди началото на зимната си подготовка за присъединяване на Световното състезание по лека атлетика в зала.

" Активно си почива, рехабилитира се. Започваме тренировки след към пет дни, може би с лагер в Спортпалас 10 дни ", сподели треньорът.

По думите му Спортното учебно заведение в Плевен ще има и лагер на олимпийското звено, в който ще вземат участие състезателите на Гетов, който е и учител в Държавното спортно учебно заведение " Георги Бенковски " в Плевен.

Специалистът посочи, че Тихомир Иванов е безусловно здрав и е един от сигурните участници на Олимпиадата, като мястото му е обезпечено посредством точковата система, стига да покрие същите си резултати като тази година.

" Тихомир е на100 % участник на Олимпиадата в Токио. Не е наложително да покрие норматив от 233 сантиметра, който в действителност е сериозен. По точковата система ще бъдат поканени 32 състезатели за присъединяване в Олимпиадата. В класирането по тази система Тихомир върви сред 8-о и 16-о място. На международното състезание той скочи 226 сантиметра, само късмет му бе нужен. Надявам се, че останалата му подготовка ще върви към присъединяване в Олимпиадата и призово класиране в Токио ", сподели още Георги Гетов.

Личното достижение на Тихомир Иванов е 231 сантиметра от Световния шампионат в Лондон през 2017 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР