Най-добрият български плувец през последните години Антъни Иванов е със

...
Най-добрият български плувец през последните години Антъни Иванов е със
Коментари Харесай

Спряха правата на най-добрият ни плувец, аут е от Олимпиадат...

Най-добрият български плувец през последните години Антъни Иванов е със спрени състезатлени права. Иванов няма право да се състезава от 10 октомври 2022 година през идващите 2 години, след наказване наложено от Световната андидопингова организация (WADA). На процедура това значи, че ​той сигурно ще пропусне Олимпиадата в Париж през 2024 година, оповестява Спортал. 

​Санкцията на 23-годишния плувец е по тази причина, че ​три пъти не се е явил на извънсестезателен допинг тест през 2022 година. Два пъти той е пропуснал да даде проби, до момента в който е упражнявал в Съединени американски щати, а третия път е бил в София.

По-рано през тази 2022 година спортните права на Антъни Иванов първо бяха спрени, а по-късно още веднъж възобновени. 

Съвсем неотдавна Иванов подлага на критика системата за взимане на отвън спортни допинг проби. Държавният рекордьор на 200 метра бътерфлай, който учи и тренира в Съединени американски щати, е засегнат от честите инспекции, които пречат на персоналния живот на спортистите и даже загатна, че тези практики може да го откажат от спорта.

" Пиша това, тъй като ми писна от всичко, което се случва зад кулисите към професионалните спортисти. Проверяват ме отвън посоченото време за тестване, което е сред 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво знамение излязох и си ревизирах телефона. Ако не го направя, ме упрекват, че се укривам. Какви са тези правила? Наказват спортистите, че не са разполагаем за тестване 24/7. Това важи единствено за някои от тях, други имат " КОВИД " през 95% от годината и не могат да се тестват 4 седмици, правейки господ знае какво. Честен и чист спорт не съществува, а тестванията за допинг са цялостен подбив ", написа Антъни Иванов в " Инстаграм " на 4 октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР