Най-добрият български Григор Димитров загуби от Рафаел Надал в първия

...
Най-добрият български Григор Димитров загуби от Рафаел Надал в първия
Коментари Харесай

Надал спря полета на Григор Димитров в Акапулко

Най-добрият български Григор Димитров загуби от Рафаел Надал в първия си полуфинал през 2020 година. Най-добрият ни тенисист отпадна на полуфиналите в Акапулко след 6:3, 6:2 след близо два часа игра.
Така, Григор не съумя да стигне до втора победа против Рафа в своята кариера, до момента в който испанецът към този момент има 13 триумфа против тенисиста ни. На финала Надал ще се изправи против американеца Тейлър Фриц, който по-рано през днешния ден победи сънародника си Джон Иснър с 2-6, 7-5, 6-3.
В първия сет българският тенисист съумя да пробие един път противника си, само че Надал се възползва и от двете благоприятни условия за пробив, които имаше, с цел да се наложи с 6-3. Във втората част още веднъж имаше замяна на пробиви, като Димитров стигна до един, само че загуби цели три пъти подаването си, което разреши на испанеца да затвори мача след час и 43 минути игра.
Повече детайлности от дуела - вижте в Sportlive.bg.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Това е дуелът, който се чака с най-голямо неспокойствие на шампионата, а Димитров има до този миг едвам една победа против испанеца, която датира от 2016 година в Пекин. Григор се бори за завръщане в топ 10, което ще стане точно при сходни победи, до момента в който Надал желае да измести Новак Джокович от върха в ранглистата.
Най-добрият дуел сред двамата пък е от Australian Open през 2017 година, когато Димитров беше на крачка от класиране за финала в Мелбърн, само че класта и опитът на Надал си споделиха думата и в 5-сетова мегадрама испанецът стигна до заветния край.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР