Най-добрият български футболист от последните години Димитър Бербатов ще се

...
Най-добрият български футболист от последните години Димитър Бербатов ще се
Коментари Харесай

Бербатов се включва в битката за БФС?

Най-добрият български футболист от последните години Димитър Бербатов ще се включи в борбата за управнически пост в БФС, оповестяват сътрудниците от " Дспорт ". Той няма да се кандидатира самичък за президент на футболната централа, а ще работи в екип с предприемача Петър Величков, който ще е действителният претендент за поста. Според близки до играча Бербатов към този момент е узрял за концепцията да влезе в ръководството на българския футбол, само че държи да го направи в екип с умел човек, който се е потвърдил като сполучлив началник в бизнеса.

Петър Величков е някогашен общоприет шеф на една от най-големите компании в България - петролната OMV, а в последните два мандата е член на Изпълкома на БФС. 49-годишният Величков има богат опит в ръководството и точно това е повода Бербатов да реши да работи в тандем с него.
Все още не е ясно по какъв начин тъкмо ще се разпределят отговорностите на двамата при ръководството на футболния съюз, в случай че бъдат определени.

Очаква се в идващите няколко седмици двамата публично да разгласят кандидатурата си за дуетно ръководство на футболната централа, като най-вероятно Величков ще е в ролята на президент на БФС, а Димитър Бербатов ще е вицепрезидент.

До този миг публични искания към поста са изразили Христо Порточанов и президентът на Марица Христо Христов, само че се чака и някои от сегашните управителни фактори на футболната централа да се включат в битката, както и един от юристите, които се занимават с футболни каузи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР