Най-добрият български баскетболист и неговият гръцки тим Олимпиакос загубиха от

...
Най-добрият български баскетболист и неговият гръцки тим Олимпиакос загубиха от
Коментари Харесай

Александър Везенков със силно представяне при загуба на Олимпиакос

Най-добрият български баскетболист и неговият гръцки отбор Олимпиакос изгубиха от Валенсия с 82:83 (28:22, 19:12, 24:24, 11:25) като домакини в среща от шестия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. Така грандът от Пирея позволи второ следващо домакинско проваляне и към този момент има актив от 4 победи и 2 загуби. За испанския Валенсия триумфът бе трети от шест изиграни мача.

Александър Везенков приключи като най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки, 3 битки, 7 асистенции и 2 откраднати топки за 33 минути на терена. С осъществените 7 завършваши подавания българинът усъвършенства персоналния си връх по този индикатор в Евролигата.

Домакините имаха предимство съвсем през целия мач като на почивката резултатът бе 47:34, а при започване на второто полувреме означиха и най-голямата разлика от 16 точки. Баскетболистите на Олимпиакос водеха със 71:58 преди последните 10 минути, само че позволиха много неточности и изпуснаха водачеството си, откакто гостите изиграха по-силна четвърта част.

При 82:80 в интерес на гръцкия състав и оставащи 3,9 секунди Крис Джоунс извърши три наказателни удара и направи резултата 83:82 за Валенсия, а в последната офанзива за Олимпиакос Слукас пропусна.

Томас Уолкъп способства с 12 точки и 6 асистенции, а Костас Слукас се регистрира с 11 точки и 6 асистенции за домакините.

За спечелилите от Валенсия Джоунс и Боян Дублевич означиха по 17 точки.В неделя за Александър Везенков и съотборниците му следва посещение на Йоникос в гръцкото състезание, а на 10 ноември отборът приема сръбския Партизан в идващия си дуел от Евролигата.
 Александър Везенков още веднъж бе на равнище, само че Олимпиакос позволи първа загуба в Евролигата
Александър Везенков още веднъж бе на равнище, само че Олимпиакос позволи първа загуба в Евролигата

Гръцкият отбор отстъпи пред лична аудитория пред френския Монако
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР