Най-добрият български алпийски скиор Алберт Попов се прибра в София

...
Най-добрият български алпийски скиор Алберт Попов се прибра в София
Коментари Харесай

Алберт Попов в България: Карах за всичко или нищо, целта е изпълнена

Най-добрият български алпийски скиор Алберт Попов се прибра в София след историческото си първо класиране в топ 3 на старт от Световната купа. Това се случи в американския зимен център Палисейдс Тахо рано сутринта в понеделник наше време, като Аби финишира трети в слалома.

За последно преди цели 39 години (16 декември 1984-та) българин беше стигал до подиум в старт от Световната купа - Петър Попангелов с третото си място също в най-техничната дисциплинираност в Мадона ди Кампильо.

“Доста съм изтощен, само че обикновено, тъй като 30 часа се прибираме. Чувството е неповторимо, нямахме доста време да изпитаме страстта. Имаше 30 минути, в които тръпнахме дали ще бъде подиум, само че се виждаше и с просто око, че ще е топ 3.

За това сме работили цялостен живот и това беше една детска фантазия. На 6-7 години бях на “Алеко ” и тогава си мечтаех един ден да съм на подиума. За благополучие, по този начин се случи. Не мога да кажа, че беше ненадейно, беше въпрос на време. Благодаря на треньора ми, който подреди вратите за втория манш. Благодаря на целия екип, който ме поддържаше във форма от самото начало.
 Велико! Алберт Попов на почетната стълбичка в Палисейдс Тахо! Велико! Алберт Попов на почетната стълбичка в Палисейдс Тахо!
В самото втурване наподобява, че съм много спокоен, само че карах за всичко или нищо. Знаех, че трасето ще бъде подредено като за мен, Ивайло Борисов ми беше направил и ските. Доверих се на инстинкта си и се оправих. До края на сезона ще карам за наслаждение, тъй като задачата към този момент е реализирана.
 Алберт Попов след подиума в Съединени американски щати: Това беше една детска фантазия Алберт Попов след подиума в Съединени американски щати: Това беше една детска фантазия
И в предходните стартове бях в добра кондиция, можеше да се случи и по-рано този подиум. В слалома от нищото може да хванеш някой прът и да не се получат нещата. Покрай големия снеговалеж в последните дни теренът не беше съвършен и имаше значение дали караш първи или тридесети. Дръпнах малко газта в първия манш и по тази причина бях 25-и, само че знаех, че съм в съвършена позиция за офанзива във втория. Имах и шанс с цялостна газ да направя безпогрешно каране.
 Алберт Попов: Разочарован съм, че не записах резултат на Световното Алберт Попов: Разочарован съм, че не записах резултат на Световното
Самият стол на лидера в действителност не е най-удобното място, тъй като краката ти са доста изтощени. Хубаво е обаче да гледаш по какъв начин другите финишират след теб. В годината имаше доста страсти и съм доста благополучен ”, сподели Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР