Най-добрият български алпиец Алберт Попов вярва, че може да влезе

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов вярва, че може да влезе
Коментари Харесай

Алберт Попов: Място в топ 10 на световната ранглиста в слалома е напълно постижимо

Най-добрият български алпиец Алберт Попов има вяра, че може да влезе измежду десетте най-хубави слаломисти в света през идния сезон.

Попов, който се класира на девето място в коронната си дисциплинираност на Олимпиадата в Пекин през февруари, се надява да продължи да прогресира и през новата акция, откакто през 2021/2022 приключи 21-и в крайното класиране за Световната купа в слалома.

" Целта е надграждане с всеки старт, с всеки сезон. Смятам, че място в топ 10 на международната класация е изцяло постижимо за мен. Да, конкуренцията е голяма, само че сега разликата е дребна, всички сме близко. С един-два положителни резултата е изцяло допустимо да направя още една крачка напред. Концентриран съм главно върху слалома. Може да направя и 2-3 старта в гигантския слалом, само че това ще бъде съгласно преценката на треньора ", съобщи Попов в изявление за Българска телеграфна агенция.

" Доста добре се подготвихме. Всичко към този момент върви обикновено. Използвам нов модел ски и остава още малко работа върху настройките, само че с още няколко тренировки имам вяра, че ще се оправим. За слаломистите най-трудните месеци са януари и февруари, тъй като имаме доста стартове. Към края на февруари във Франция е и Световното състезание. Надявам се да съумея да подкрепям доста добра форма през целия интервал и след страхотния минал сезон да направя нова стъпка напред ", добави той.

Попов открива сезона с първия слалом за Световната купа във Вал Д`Изер (Франция) на 11 декември.

" Познавам пистата във Вал Д`Изер. Мотивиран съм, уповавам се да съм здрав и да развеселявам България. След 3-4 дни потегляме да потърсим място, където да създадем още един предварителен лагер върху сняг. За страдание на всички места е топло и в курортите на всички места имат проблеми със снега, само че имам вяра, че ще намерим уместно място и ще се подготвим оптимално още за първото съревнование ", сподели Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР