Най-добрият български алпиец Алберт Попов е на мнение, че може

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов е на мнение, че може
Коментари Харесай

Алберт Попов: През този сезон се видя, че и няколко секунди могат да се преборят

Най-добрият български алпиец Алберт Попов е на мнение, че може да направи още по-силен втори манш на слалома в Пекин. Той изостава с 0.70 секунди от водача Йоханес Щролц от Австрия.

"През този сезон се видя, че и няколко секунди могат да се преборят. 70 стотни не са малко, само че не са и доста. Теренът е тежък и считам, че ще се оправя. Вярвам в себе си. Нищо не се знае. Слалом, рисково е. Някои хора ще дават повече газ, в сравнение с могат. Ще има изненади ", сподели Попов.

"Първият манш беше малко по-разтеглен. Може би преди една-две години това не бяха моите трасета, само че в последно време много работехме и виждам, че на множеството от контролите съм се справил добре. Няма такова чувство, до момента в който карах, тъй като теренът беше чудноват, малко хлъзгав и от самото начало имаше тази битка с позицията напред-назад, напред-назад”, разяснява той.

"Всъщност това във финалната част ми изигра малко неприятна смешка, тъй като се дръпнах обратно и не съумях да направя един прекрасен завой, с цел да се върна напред и да нападам последното стръмно, където ми е по-голямата разлика. Като профил бих желал пистата да бъде по-стръмна, само че пък в този момент тъкмо в стръмното съм изгубил най-вече. Има писти и писти, тази не е неприятна. Въпросът е каква ще бъде твоята настройка и дали ще се оправиш с изискванията ", сподели още българинът.

"Първото трасе реди австриец, беше прелестно. Втория манш ще реди треньорът на (Алекс) Винацер, който в Кицбюел във втория манш натръшка половината състезатели от топ 30. Ще бъде забавно, ще бъде рисково. Да се надяваме да имаме шанс ", добави той.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР