Най-добрият български алпиец Алберт Попов даде специално Skype интервю за

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов даде специално Skype интервю за
Коментари Харесай

Алберт Попов, който смени любимите си ски с... колело

Най-добрият български алпиец Алберт Попов даде особено Skype изявление за bTV, в което разкри, че поради пандемията краткотрайно е сменил обичаните си ски с... колело, с цел да се приготви оптимално добре за старта на идващия сезон. Попов гледа към него с убеденост и има вяра, че има своето място измежду елита на този спорт.

Извънредното състояние поради ковид в действителност се засече с края на сезона в ските, тъй че сега Алберт употребява почивката след него.

" Тренирам у дома, съумях да взема едно колело у нас - на него въртя. Тренирам с ластици, изобретявам си разнообразни тежести, занимателно е. Странно е, само че мисля, че ще мине, ще се оправим. Достатъчно мощен народ сме! Мисля, че и много рано и съответно реагирахме на обстановката, тъй че всичко ще бъде наред напълно скоро ".

“В момента съм в интервал, в който колелото е най-хубавият ми другар. Правя в действителност дълги кардио тренировки - сред час и три часа. Не е най-забавното нещо, само че би трябвало да се мине през това. Доста значим миг от подготовката. Започвам да работя за идващия сезон, да надграждам ".
 " Нетипично за мен е да имам толкоз доста свободно време, само че виждам да го оползотворя пълноценно. Тренирам, приказвам с доста от приятелите ми, мислим разнообразни неща. Всеки си дърпа към неговото. Няма нещо ново и друго, само че се оправям със обстановката ".

След два мощни сезона, в които направи няколко класирания в Топ 20, а през предишния и в Топ 10, Алберт усеща, че неговото място е измежду най-хубавите в алпийските ски. Попов, чието най-силно показване в миналата акция е 12-ото място във Вал д'Изер (Франция) през декември 2019-а, счита за вярно решението на Международната федерация по ски да приключи сезона.

" Мисля си, че можех да направя някой различен добър резултат, само че в последна сметка здравето на всички спортисти е по-важно. Заставам зад това решение и мисля, че бързо реагираха, тъкмо в точния момент стопираха надпреварите. Това е ситуацията, краят на сезона пристигна малко по-скоро. Погледите са върху идващия! "

" Беше един много друг сезон. Нивото на всички състезатели се беше качило доста по отношение на последния. За да направиш резултат, трябваше да се рискува в действителност доста, да се кара един тип една концепция повече от опциите ти. Бих споделил, че бях много по-добре физически, много по-бърз на пистите, само че нямах шанса да направя повечко резултати. Имах единствено четири. Те не бяха слаби, само че мислех, че ще направя много по-добри класирания през този сезон. И въпреки всичко нашият спорт е рисков и нищо не се знае ".
 " Оттук нататук към този момент виждам към идващия сезон, приготвям се и се надявам на повечко шанс, солидна физическа подготовка и да се оправя по-добре ".

" Знам на какво съм кадърен. Тази година това ми е пикът на сезона - съумях да завърша трети в един от маншовете, което ми вдъхна убеденост и ми сподели, че мога и аз да съм индивида, който да дава тези времена. Така че сега виждаме какви са ни били грешките, гледаме да ги оправим и следващата година да сме в по-добра форма ".

" Целта ми е да стана толкоз постоянен, че и да пожертвам всичко, да мога да сляза до финала и да дам допустимо най-хубавото време ".

" Мисля си за деня, в който карантината ще падне. Може би в първия миг ще се кача на Витоша. Планината ми липсва, ските ми липсват, само че в този момент е моментът да си умря, с цел да може да имам сили за идващия сезон. Въпреки цялата карантина, в която се намираме, на мен ми прелестно, тъй като извозвам малко повече време с околните си и у дома ", приключи Попов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР