Най-добрият американски пилот на изтребител F-16, пенсионираният подполковник Дан Хамптън,

...
Най-добрият американски пилот на изтребител F-16, пенсионираният подполковник Дан Хамптън,
Коментари Харесай

"Най-смъртоносният" американски пилот на F-16 се готви да воюва в Украйна срещу рашистите

Най-добрият американски водач на изтребител F-16, пенсионираният подполковник Дан Хамптън, съобщи че е подготвен да се включи в отбраната на Украйна от съветската експанзия.
 
" Украйна се бори против Русия. Това е черно-бял спор – положително против зло, няма подозрение кой е прав и кой бърка... Дори самичък ще отида, ще стана номер едно, можете да разчитате на мен ", сподели водачът в изявление за " Гласът на Америка ", представено от " Главред ".
 
Пенсиониран подполковник е убеден, че бойните самолети F-16 могат доста да трансформират хода на огромната война на Русия с Украйна, само че доста зависи от водачите.
 
" Украинските водачи са страхотни водачи, само че това е доста друг вид актуален изтребител от този, с който са привикнали. Мисля, че лишава значително време, с цел да се обучат, да свикнат и да овладеят нов вид аероплан, изключително подобен като F-16. Преди войната приблизително един украински водач е имал 40-50 часа полетно време годишно. Когато летях с F-16 аз имах 200-300 часа годишно, без да броим сраженията, в които съм взел участие ", сподели Дан Хемптън.
 
Хамптън добави, че в Съединени американски щати за всеки водач на изтребител досега, в който се причисли към изтребителната ескадрила и стартира да лети, са нужни към 2,5 години за образование. За всеки водач държавното управление харчи до $10 милиона.
 
" Един водач би трябвало да премине през всичко - от базовото летателно учебно заведение и цялото останало образование на F-16, F-15 или F-35 и по-късно да се причисли към ескадрилата ", изясни той. Хамптън счита, че украинските водачи, които приказват британски, могат да бъдат подготвени за интервал от 4 до 6 месеца.
 
Пилотът също по този начин добави, че е значимо Украйна да управлява въздушното пространство. " Никой в никакъв случай не е печелил война от въздуха. Виждал съм да се вършат опити за това и преди...Не можеш да спечелиш война от въздуха, само че можеш да загубиш война, в случай че не контролираш въздушното пространство ", сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР