Най-добрите учители трябва да отидат в най-трудните училища. В най-добрите

...
Най-добрите учители трябва да отидат в най-трудните училища. В най-добрите
Коментари Харесай

Създателят на PISA: Добрите учители трябва да са в трудните училища, за да променят системата

" Най-добрите учители би трябвало да отидат в най-трудните учебни заведения. В най-хубавите учебни заведения не е толкоз значимо какъв брой положителни са учителите. Но в сложното учебно заведение те могат да трансформират доста, могат да построят нещо качествено.

Днес това учебно заведение ще докара до стопанската система на следващия ден. " Думите са на математика Андреас Шлайхер, основателя на PISA, който дойде у нас по покана на Министерството на образованието. Ден преди формалните си срещи той беше посетител на Светослав Иванов в " 120 минути " по Би Ти Ви.

По думите на Андреас Шлайхер България постоянно е имала прелестни математици, това не се е трансформирало. Но доста възпитаници, които идват от небогати фамилии, отидоха на другия полюс - не могат да научат съществени понятия. Според Шлайхер прекалено много са учениците, които изостават, а математиката е нещо, което всеки може да научи.

Той даде образци с Швейцария и с Макао като страни, в които резултатите по математика са доста положителни, без значение от благосъстоянието на хората. Така че всяко дете може да успее.

Ако има деца от по-бедни квартали, би трябвало да им бъдат обезпечени по-добри благоприятни условия, счита Шлайхер. Според него тези деца имат един единствен късмет в живота - да намерят добър преподавател и положително учебно заведение. Богатите нямат чак такава потребност, тъй като имат финансови благоприятни условия, които да им оказват помощ в живота даже и в случай че доста не са учили.

Ако питате всеки ден децата по какъв начин беше в учебно заведение, в случай че им покажете, че е значимо да съумеят в учебно заведение, това е по-важно от приходите, счита Андреас Шлайхер. Той самият срещал усложнения с ученето на езиците, когато бил възпитаник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР