Най-добрите ученически творби от конкурса в Кнежа по повод 75

...
Най-добрите ученически творби от конкурса в Кнежа по повод 75
Коментари Харесай

В Кнежа наградиха най-добрите ученически творби, посветени на спасяването на българските евреи

Най-добрите училищен произведения от състезанието в Кнежа във връзка 75 година от спасяването на българските евреи бяха наградени на публична гала в локалното читалище „ Борба “. Конкурсът е взаимна самодейност на читалището и плевенската регионална администрация. Той бе разгласен преди месец. В него са взели участие възпитаници от учебните заведения в община Кнежа, оповестиха от регионалната администрация в Плевен.
В категория есе на първо и второ място журито е класирало Цветина Изворска и Ангел Пачалов. Отличените за доклад-статия, отдадена на годишнината от спасяването на българските евреи, са Борислава Станкулова – първо място, Николай Милчев – второ и Георги Хинкин – трето място. Най-добри исторически презентации е направил екипът Ивана Божинова и Теодора Денинска. Второ място в тази категория журито е присъдило на екипа Илияна Шиляшка и Пламен Генов.
Наградата за първо място е ваучер на стойност 70 лева за покупка на книги от локална книжарница, а за второто - ваучер от 50 лева, още веднъж за книги.
Наред с показване на историческите обстоятелства за жестокостите на Холокоста и твърдата позиция на българската страна, дала мощен отпор на опитите на Германия за депортация на евреите, учениците показаха и паметниците в символ на признателност за спасението на българските евреи в по света и у нас, разясниха от регионалната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР