Най-добрите ски и сноуборд инструктори от цял свят се събраха

...
Най-добрите ски и сноуборд инструктори от цял свят се събраха
Коментари Харесай

Най-добрите ски и сноуборд инструктори от цял свят се събраха в Пампорово

Най-добрите ски и сноуборд инструктори от целия свят се събраха в Пампорово за 21-ия Международен конгрес на ски учителите. Стартът беше даден от българските звезди в спорта Екатерина Дафовска, Радослав Янков, Александра Жекова и Йордан Йовчев.

Над 1100 делегати от шест континента и 36 страни взеха присъединяване в огромния конгрес, който бе закрит нощес със зрелищно шоу с присъединяване на демо отборите.

Снимка: btvnovinite.bg

В програмата на конгреса бяха включени образования и лекции в другите посоки на белите спортове. Блестящо показване в ансамбловите спускания сподели българският демо отбор.
Вечерно ски шоу в Пампорово (ВИДЕО) Инструктори от целия свят с ефектна проява
" Ако проследим историята през последните две години в международните шампионати на ски учителите и конгресите, България изпъква като креативност във връзка с демонстрациите и с едно фактически забележително равнище на учения”, разяснява доцент Кръстьо Згуровски, треньор на българския демо тим.

Началото на събитието бе обещано с стартирането на българския звезден тим.

Снимка: btvnovinite.bg

" За нас е доста значимо, че това е реклама за България. Ски учителите от целия свят да са тук и по-късно да разнесат и да знаят къде се намира Пампорово, България, и по какъв начин се представяме в зимните спортове”, разяснява Екатерина Дафовска.
Пампорово е хазаин на конкреса Интерски (ВИДЕО) Тази година събитието е с благотворителна идея
„ Всичките тези най-хубави ски учители от всички демо отбори по света са пристигнали да създадат своите съчетания и мисля, че се получава доста добре”, сподели Радослав Янков.

" Наистина е ужасно, че България е хазаин на събитие от сходен мащаб ", сподели Александра Жекова.

Снимка: btvnovinite.bg

Откриването не пропусна и 94-годишният скиор Иван Раев, който е живата емблема на Пампорово.

" Цяла България би трябвало да се гордее, че повече от 30 страни в света вземат участие на Пампорово ", сподели той.

В рамките на конгреса 130 деца от Смолянско получиха гратис първите си уроци от ски учители от целия свят. В дарителски кутии пък се набираха средства, с които да бъде обезпечено спортуването на подготвените деца в идващите пет години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР