Най-добрите начинаещи предприемачи на бизнес академия BASE, която стъпи за

...
Най-добрите начинаещи предприемачи на бизнес академия BASE, която стъпи за
Коментари Харесай

Бизнес академия BASE отличи най-успешните начинаещи предприемачи в Благоевград

Най-добрите начинаещи бизнесмени на бизнес академия BASE, която стъпи за първи път в Благоевград, бяха наградени на тържествена гала в зала „ 22 септември “.

В продължение на три месеца BASE даде опция на рекордните близо 70 участници да трансфорат своите хрумвания в сполучливи финансови модели.

На финала през вчерашния ден пред експертното жури бяха показани 17 бизнес плана, а пет от тях получиха финансова поддръжка да развият мечата си.

„ Благодаря уредниците и на всички участници, тъй като вие сте движещата мощ на бизнес академия BASE. За мен беше чест, че станахме част от това събитие, което има за цел да усъвършенства бизнес климата в града. Сигурен съм, че журито е било много затруднено при излъчването на спечелилите. Вярвам, че всички имате неповторими хрумвания, които ви поисквам да осъществите в бъдеще “, сподели кметът Илко Стоянов и връчи специфичната премия на Община Благоевград на Мариела Филчева, която преодоля конкуренцията с новаторския си план „ Лаборатория за детски опити JOY “.

„ Идеята ми е обвързвана с децата и по-конкретно с техните игри. В моята лаборатория за опити те ще имат опция, вместо да стоят пред компютъра, да опознаят необятния свят на биологията, химията и физиката по един занимателен метод. Участието в програмата ме окуражи да изучавам „ Бизнес предприемачество “, сподели Мариела Филчева от Благоевград.

Голямата премия на бизнес академия BASE и сумата от 4000 лв. беше връчена на Анна Каперска за плана й „ Студио за постпродукция “.

„ Имам студио за постпродукция на филми, филмови откъси, реалити излъчвания, снимани в Съединени американски щати, само че съединени и финализирани тук. Израснала съм в Благоевград, завърнах се тук преди няколко месеца. Завършила съм „ Кино и телевизия “ и съм специализирала „ Режисура “, сподели Анна Каперска, която бе трогната от оценката и стимулирана от уредниците да върви самоуверено по пътя на предприемачеството.

Оспорваната втора премия беше присъдена на Василка Попова с ресторант-каравана край Рилския манастир.

Журито не съумя да излъчи един любимец за третото място и то бе поделено сред Лидия Аракчиева за план „ Градска хижа „ Портала “, Габриела Тосунова с бизнес концепция за празненство организация и Надежда Андонова, която има упоритостта да се развива с образуване на курсове по тъкане.

Собственикът на CLS Solar Services Георги Спасов връчи още една специфична премия на Ралица Петкова.

Малко преди финала на плана BASE административният шеф на Съвета на дамите в бизнеса в България Соня Димитрова акцентира, че Академията трансформира животи, пожела на приключилите курса да преследват и сбъдват фантазиите си и връчи на всички документи.

Участниците запечатаха с обща фотография миналите три месеца, които се оказаха извънредно забавни за тях в професионален проект.

BASE се провежда от Фондация „ Америка за България “ и Съвета на дамите в бизнеса в България, със съдействието на Община Благоевград.

При образованието си начинаещите бизнесмени минаха редица теоретични и на практика занимания с водещи лектори в региона, а най-успешните участници бяха оценени от умело жури в състав: Надя Захариева от Фондация „ Америка за България “, Борис Механджийски, шеф на Дирекция „ Финанси “ към Община Благоевград, Георги Спасов, притежател на CLS Solar Services, Мартина Григорова от SIS Credit и Александър Грозданов от ABLE.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР