Най-добрите футболисти в България за 2018 година, според журналистите в

...
Най-добрите футболисти в България за 2018 година, според журналистите в
Коментари Харесай

Магическото число за българския футбол е... 28,5

Най-добрите футболисти в България за 2018 година, съгласно публицистите в страната, бяха избрани на блестяща гала в София.

ЦСКА се оказа огромният победител , като " алените " получиха наградите за най-прогресиращ млад футболист, за най-хубав бранител и най-ценния - за " Футболист на годината ".

 От ЦСКА се похвалиха: С най-вече награди сме!
От ЦСКА се похвалиха: С най-вече награди сме!

Кирил Десподов стана номер едно за 2018

Шампионът на България Лудогорец и другият кандидат за купата, с изключение на " армейците ", Левски останаха обратно в класацията измежду 15-те състезатели, получили избор за номер едно през годината.

 Големите губещи от
Големите губещи от " Футболист на годината ": Левски и Лудогорец

Вотът на публицистите " поряза " " сини " и " зелени "

Едно нещо обаче сигурно направи съществено усещане, с оглед получените гласове. Високата междинна възраст на въпросните 15 футболисти.

Справка всред тях демонстрира цифрата 28,5 , което наподобява по-скоро притеснително.

Да, спечелилият в анкетата към момента е в разцвета на силите си, само че колкото по-назад отиваме в подреждането, толкоз повече междинната възраст нараства. Ясно е, че Георги Петков спомага за това повишение на цифрата със своите 42 години. Но фактът, че неостаряващият, на доктрина, Мартин Камбуров стана първи измежду нападателите у нас на цели 38 години, както и че са налични няколко имена на футболисти, навършили или трансферирали 30-те, кара алената лампичка да светне. Безспорно.

 Снимка 398576
Източник:

Опитът е нещо позитивно, само че неналичието на повече играчи на междинна и ниска " футболна възраст " е отрицателно разследване от един нескончаем развой .

И би следвало да се регистрира като показателна. Индикираща, че до известна степен терзанията, изразени от част от футболните босове, съврзани с отсъствието на млади български футболисти в някои от отборите у нас, са напълно обясними и действителни.

 Снимка 395811
Източник:

Нормално е да се търсят бързи, непосредствени резултати. В наши дни никой няма да чака нескончаем интервал на създаване на един печеливш състав от нулата . Най-малкото натискът на почитателите и обществеността мъчно би разрешил да се получи нещо сходно.

Но въпросът какво следва, откакто застаряващите герои на Футболна България слязат от сцената , остава на дневен ред. И няма да е неприятно да бъдат получени отговори.

 Снимка 391387
Източник:

Защото не се знае по какъв начин би изглеждала анкетата за " Футболист на годината " след няколко сезона. Прогнозите, най-малко на този стадий, не са обнадеждаващи.

 Само един глас за Жоро Илиев на
Само един глас за Жоро Илиев на " Футболист на годината ", едвам 8 за Слави Костов

Цели 70 гласа за Страхил Попов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР