Най-добрите дестинации за покупка на имот на морето. Преди 10-15

...
Най-добрите дестинации за покупка на имот на морето. Преди 10-15
Коментари Харесай

Най-добрите дестинации за покупка на имот на морето


Най-добрите дестинации за покупка на парцел на морето. Преди 10-15 години ваканционните парцели се движеха главно от задграничен пазар, през днешния ден са в ръцете на българите.

Знаем, че множеството от вас скрито си мечтаят да се реалокират на морето или най-малко лятото да имат опция да работят най-малко един месец от плажа.

Имотът остава ваша благосъстоятелност, която може да бъде постоянно разполагаем, когато решите да пътувате или пък да отдавате чартърен. Възможно е в даден миг да продавате, когато пазарът е добър да инвестирате в нов план. Представяме ви петте най-хубави дестинации за покупка на имот на морето.

Преди 10-15 години ваканционните парцели се движеха главно от задграничен пазар – англичани в Банско и руснаци по Черноморието. След Крим, и изключително с войната в Украйна, мога да кажа, че съветският пазар на купувачи не съществува, на места има продавачи, които се пробват да осъществят парцелите си.

Възстановяването на пазара на черноморските имоти започва през 2021 година. Той стартира да се движи от български купувачи, което е хубаво, тъй като това не е спекулативно придвижване, това са хора, които разполагат с спомагателни средства и си закупуват по този начин наречения втори дом. Търсят се дребни жилища, които обичайно се продават обзаведени за прилагане. Някои от клиентите, в интервал, в който не ги употребяват, ги отдават чартърен краткосрочно.

Сред българските курорти, Созопол е един от най-предпочитаните за пребиваване през лятото. Намира се на към 4 часа път от София и в непосредствена непосредственост са ситуирани добре познатите плажове Градина, Каваци, Смокиня, а Бургас е единствено на няколко километра.

Строителството в Созопол продължава да се развива и тук посрещат туристи в един от най-красивите комплекси. Те разполагат с разнородни улеснения като голям брой басейни, заведения за хранене, магазини, спортни зони, детски центрове и други. Апартаментите в тях се оферират както за краткосрочно, по този начин и за дълготрайно наемане, споделят брокерите от . А в случай че сте решили да отсядате по-често тук, най-изгодно е да купите парцел, който ще бъде целогодишно поддържан и охраняван.
Снимка: iStock
В Балчик ще откриете едни от най-достъпните цени на недвижими парцели към Черноморието, и то на първа линия. Имотите в града са с висока годишна рентабилност и притеглят както родни гости, по този начин и чужденци. Къщите в Балчик се отличават с достоверната си архитектура и безвъзвратен сексапил от предходната ера. Дизайнът на актуалните домове е в унисон с красивите естествени пейзажи и морска гледка. Това е първият български курорт, разполагащ с професионално голф игрище с 18 дупки, проектирано от световноизвестния Гари Плеър.
Снимка: YouTube
В Приморско ви чака невероятна атмосфера, която ще ви обезпечи оптимален комфорт, усамотение и релакс. Курортният черноморски град е ситуиран в Югоизточна България на полуостров сред два залива и в подножието на Странджанските върхове. Тишината и спокойствието тук са обезпечени, а климатът е мек и топъл. Освен за приятност от морските талази, тук може да се забавлявате с лов, лов на риба, екотуризъм и други. Местното население е доста гостоприемно, а историческите и културни монументи в близост карат хората да се връщат още веднъж и още веднъж. Условия за отмора оферират остарялата и новата градска част на Приморско, селищното образувание Узунджата и вилната зона южно от града. Тук се намира и известния резерват Ропотамо.
Снимка: iStock
За феновете на бохемския живот, уюта и комфорта – Каварна е точната дестинация. Градът се подрежда на шесто място по величина на българското Черноморие. Тук се намира нос Калиакра, нос Емине, доста православни църкви, реставрирани остарели чешми и водоскоци, националния исторически резерват Яйлата и ваканционно населено място Русалка.

Предлагат се най-вече жилища в жилищни кооперации от ниско строителство, а в покрайнините на града има вилни зони с къщи, които побират две или повече фамилии за лятната отмора. Тук е и красивия и чист плаж на местността Болата, както и три от най-големите голф стадиони на нашето Черноморие.

През последните десетилетия Лозенец се намира в челните ранглисти по посещаемост от туристи, което оправдава и цените на жилищата тук по отношение на мощното търсене. Лозенец е типичното рибарско селце, където постоянно можете да намерите прясна риба. Дестинацията е желана за летния отпуск и поради златистия, мек и дребен пясък на плажовете с дълги линии. Цените варират по отношение на близостта до плажа, стадия на строителство и обзавеждане и площ на парцела.

В множеството от затворените комплекси, притежателите на жилища и мезонети разполагат с басейни и денонощна жива защита и видеонаблюдение. Лозенец притегля с възрожденската си архитектура, каменна обшивка на постройките, живописни дървени структури, както и добре построена инфраструктура. Животът в Лозенец кипи, само че своето място намират и фамилии с деца, които са решили да се отдадат на тишина и успокоение.
Снимка: iStock
Голямото търсене увеличи цените на парцелите на Слънчев бряг, Созопол, по Южното Черноморие. Ако едно двустайно обзаведено жилище преди три години в Созопол е коствало към 35 000 – 40 000 евро, към този момент има покупко-продажби за 65 000 евро, казва Евгени Василев, шеф на организацията за недвижими имоти Arco Real Estate, цитирант от Българска телеграфна агенция.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР