Най-добрите български бадминтонистки Габриела и Стефани Стоеви обявиха, че няма

...
Най-добрите български бадминтонистки Габриела и Стефани Стоеви обявиха, че няма
Коментари Харесай

Сестрите Стоеви няма да играят за България заради униженията и отклоняването на пари

Най-добрите български бадминтонистки Габриела и Стефани Стоеви оповестиха, че няма да се състезават повече под български байрак, тъй като са подложени на унизително отношение от страна на федерацията. Те настояват, че парите за подготовката им са изчезнали. Двете изясняват, че станали свидетелки на " изключителна надменност, неуважение и откровена злост " от страна на ръководителя на федерацията Володя Златен.

Сестрите Стоеви станаха европейски шампионки при женските двойки в бадминтона преди година. Двете победиха и на европейските игри в Баку през 2015 година.

" През годините изтърпяхме големи ограничения, които не би трябвало да изпитва никой спортист, а още по-малко първокласен първенец. През последните години постигнахме доста и с дребното, което получавахме. Искаме да осведомяваме всички вас, че взехме доста мъчно решение за нас и за нашето бъдеще, само че не можем повече да мълчим и да се преструваме, че всичко е наред ", пишат двете в прочувствено известие на профила си във Facebook.



Стоеви споделят, че са се сблъскали с непостижими за превъзмогване проблеми с " Българска федерация по бадминтон ". Шефът на федерацията Володя Златев е споделил на Стоеви, че няма очакван бюджет за тяхната подготовка. Двете спортистки са попитали спортния министър Красен Кралев, който ги е уверил, че това не е правилно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР