Най-добрите анализи на резултатите от националното външно оценяване в седми

...
Най-добрите анализи на резултатите от националното външно оценяване в седми
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Имаме проблем с резултатите по математика, от много години

Най-добрите разбори на резултатите от националното външно оценяване в седми клас от тази година могат да се създадат на равнище учебно заведение и на равнище възпитаник.

Очевидно е, че имаме проблем с резултатите по математика, той е от доста години, дължи се на вътрешни и на външни за системата условия. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в коментар за по-ниските резултати по математика в седми клас на външното оценяване от резултатите по български език и литература, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му външните условия са свързани с особеното потомство деца и възпитаници, на които доста по-трудно се предизвика интереса за учене и доста по-трудно се концентрират и стимулират да учат, изключително по математика и по естествени науки.

Има и вътрешни фактори в системата, само че главният фактор за положителното образование си остава квалифицираният и стимулиран преподавател, сподели министър Вълчев.

Той означи, че новите образователни стратегии бяха направени, само че системата на образованието би трябвало да " се настрои " към това да дава и функционална просветеност на учениците. " Българската система на обучение се оправя релативно добре с базовата и четивната просветеност, като сме на едно от челните места в Европа - по PIRLS, само че сме на едно от последните места по функционална просветеност - по PISA ", разяснява просветителният министър.

Той добави, че учителите би трябвало освен да бъдат готови, да имат независимост, само че и да бъдат насърчени да ползват изобретателни и новаторски способи на преподаване. Учителите би трябвало да поставят повече старания за работа с всяко едно дете и когато то е натрупало просветителни компликации, всеки един преподавател би трябвало да бъде изобретателен и да откри характерен метод към всяко дете, предложи министър Вълчев.

Той сподели, че за жалост, по математика, усложненията елементарно се натрупват, в случай че не се вземат решение задания от учениците. Министърът на образованието напомни, че по-голяма част от дейностите по ползи към този момент са ориентирани към математиката и естествените науки. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР