Най-добре е всеки да гласува според личните си и политически

...
Най-добре е всеки да гласува според личните си и политически
Коментари Харесай

Горещ барометър: Мини разлика ГЕРБ - БСП, ако изборите са сега, а партията на Слави ще

Най-добре е всеки да гласоподава съгласно персоналните си и политически и политически желания, а не на правилото срещу ръководещите кметове. Това считат 61,9% от запитаните в социологическо изследване на „ Алфа Рисърч “, по отношение на локалните избори, написа Блиц.

``
реклама

37,2% пък са на мнение, че недоволните от ръководещия кмет би трябвало да се обединят и да поддържат съперника му на възможен балотаж.

Силно поляризирани са настройките по оста „ опазване на статуквото или смяна в локалната власт “. 41% от имащите право на глас в страната биха предпочели в тяхната община да продължи да ръководи сегашния кмет, 47% са за избор на нов градоначалник.

 


В средата на третия управнически мандат на ГЕРБ нараства чувството за амортизиране на властта. 48% от гласоподавателите са на мнение, че е време различен да поеме ръководството, против 33%, които не престават да са уверени, че няма по-подготвена партия от ГЕРБ. Към момента обаче липсва консолидираща гласоподавателите опция.

Въпреки това, ГЕРБ продължава да е първа политическа мощ, като 21,5% от имащите право на глас биха я подкрепили на възможни предварителни парламентарни избори.

Бъдещата партия на Слави Трифонов „ Няма такава страна “ би получила 8,3%. Към момента Българска социалистическа партия остава втора политическа мощ, като би била подкрепена от 18,7%. Движение за права и свободи продължава да е трета с 8,6%.

При институциите президентът Румен Радев продължава да се употребява с най-голям личен рейтинг от 55%. Премиерът Бойко Борисов получава 28% от утвърждението на народа, а кабинетът му – 15%. Едва 8% дават позитивна оценка на Народното събрание.

Изследването е част от тримесечния мониторинг на обществено-политическите настройки на българските жители на организация „ Алфа Рисърч “. Представените данни са от извършеното в интервала 10 – 16 септември 2019г. национално-представително изследване измежду извадка от 1023 пълнолетни жители.

Използвана е двустепенна стратифицирана по район и вид обитаемо място извадка, с асортимент на респондентите по квота въз основа на признаците пол, възраст и обучение. Метод на интервюиране – директно стандартизирано изявление по домовете с таблети.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР