Най-добрата ваксина е наличната, към настоящия момент не можем да

...
Най-добрата ваксина е наличната, към настоящия момент не можем да
Коментари Харесай

Нямало възможност за избор на ваксина, най-добрата била наличната

" Най-добрата ваксина е наличната, към сегашния миг не можем да избираме ваксина. Тези ваксини не дават пожизнен имунитет , ще се наложи реваксинация и ще пристигна моментът, в който ще избираме ".

Това съобщи пред Bulgaria ON AIR шефът на Медицинския център към УМБАЛСМ ``Н. И. Пирогов`` доктор Силвия Чолакова от един от петте имунизационни пункта в незабавната болница.

По думите ѝ към този момент имат зелена светлина и реагират на желанието на хората да се имунизират.

" Чакахме решение за откриването на четвъртата фаза и хората идват с готовност да се запишат ", уточни тя и посочи, че в случай че има време, записалите се на място могат непосредствено да бъдат имунизирани в същия ден.

" По статистически данни сме на последно място по брой ваксини в Европа , което не е добре. Около 24% от учителите във втора фаза единствено се имунизираха. Много записани не пристигнаха, а това е проблем, тъй като се отваря флакон и сме имали инфарктни обстановки да не хвърляме ваксина. Това е грехота ", акцентира шефът на Медицинския център.

По думите ѝ паралелното слагане на имунизацията в другите етапи ще облекчи обстановката и показа, че за жал избор на ваксина няма.

" AstraZeneca е записана от Европейската организация по медикаментите и е подобаваща за пациенти на 18 години - всички други изказвания са манипулативни ". Тя изясни, че всички искащи да бъдат имунизирани могат да се запишат и на място, и по телефона , а в случай че има времева опция, ще бъдат имунизирани в същия ден.

" Предпочитаме да имаме описи и графици, с цел да не става скупчване. Дублиране не е допустимо да се случи, тъй като пациентът се записва в имунизационен указател ", означи доктор Чолакова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР