Най-добрата промяна в начина на живот, която може да направи

...
Най-добрата промяна в начина на живот, която може да направи
Коментари Харесай

Една промяна в навиците предотвратява умствения упадък в късна възраст

Най-добрата смяна в метода на живот, която може да направи човек на междинна възраст, с цел да се отбрани от мозъчно дегенеративни болести в по-късни години, е да прави повече физически извършения. 

Резултатите идват от проучване на 387 дами в Австралия, чийто метод на живот е бил проследен от 1992 година насам, когато те са били на възраст сред 45 и 55 години.

Учените наблюдават всевъзможни фактори в метода на живот, които включват:

- въодушевление

- тютюнопушене

- фамилно и професионално състояние

- обучение

- метод на хранене 

Участниците в проучването получават елементарни проби за паметта, като да вземем за пример задачата да запомнят лист с 10 инцидентни думи, без връзка сред тях.

Знаем, че мозъчните промени, свързани с деменцията, стартират към 20 или 30 години по-рано, споделят учените. Те употребяват тест за вербалната памет, защото тя е измежду първите неща, които се утежняват при започване на болесттите от вида на Алцхаймер.

От всички промени в метода на живот, предпазен фактор номер едно са упражненията. 

Няма значение какъв вид – от разхождането на кучето до изкачването на планината – физическите извършения са факторът, който дава максимален позитивен резултат против загубата на паметта. 

„ Посланието на нашето проучване е доста просто. Повече физическа интензивност, няма значение каква, просто се движете повече. Това е потребно за сърцето, за организма като цяло, предотвратява затлъстяването и диабета, а в този момент знаем, че оказва помощ и на мозъка. Може да е нещо напълно простичко, като една елементарна разходка. “

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР