Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова си осигури място в основната

...
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова си осигури място в основната
Коментари Харесай

Убедителна Пиронкова преодоля квалификациите в Маями

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова си обезпечи място в главната скица на WTA 1000 шампионата в Маями (САЩ)! Тя преодоля квалификациите с лекост, откакто победи с 2:0 сета (6:0, 6:3) Олга Говорцова (Беларус) за малко повече от час игра.

Стартът на пресявките бе много по-труден за Пиронкова, която надигра с 2:0 сета (7:6/0/, 7:6/4/) Кати МакНали (САЩ).

Срещу Говорцова Пиронкова сподели непоклатимост на сервис и доминираше в разиграванията. Пловдивчанката взе първата част единствено за 24 минути.

Съперничката ѝ стартира да поема повече опасности във втория сет и това даде резултат. Представителката на Беларус стигна до пробив при 1:1, Цвети обаче направи рибрейк. Двубоят продължи да бъде равносилен, само че Пиронкова показва по-здрави нерви и постави точка на разногласието с 6:3.

За Пиронкова това ще бъде трето присъединяване в главната скица на WTA шампионат от началото на календарната година. Тя се впусна в подгряващия Yara Valley Classic в Мелбърн, както и в Australian Open, само че отпадна още в първия кръг.

Снимка: Getty Images

След дългото неявяване поради майчинство, Пиронкова се завърна с гръм и тропот, класирайки се за четвъртфиналите на US Open 2020, където бе отстранена от някогашната №1 в света Серина Уилямс (САЩ). Последваха отпадане в третия кръг на " Ролан Гарос " и превъзмогване на квалификациите в Австралия.

Най-силното показване на Пиронкова в Маями е стигането до третия кръг през 2014 година, когато отстъпи на Анджелик Кербер (Германия). Първата ни ракета не е взела участие в шампионата от 4 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР