Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова преодоля първия кръг на квалификациите

...
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова преодоля първия кръг на квалификациите
Коментари Харесай

Наказателна акция за Пиронкова в Ийстбърн

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова преодоля първия кръг на квалификациите на шампионата на трева в Ийстбърн. 29-годишната българка завоюва с 6:2, 6:2 против Маркета Вондрушова от Чехия.

По този метод тя си обезпечи 13 точки за международната класация, а за място в главната скица ще спори с победителката от дуела сред испанката Лара Аруабарена и Ришел Хогенкамп от Холандия.

Пловдивчанката доминираше в първия сет. Тя стигна до първи пробив за 3:1, а малко по-късно към този момент водеше с 5:1. Цвети загуби гейм при собствен сервис, само че незабавно отговори и постави завършек на първата част.

17-годишната чехкиня оказа по-сериозна опозиция във втория сет, само че Пиронкова бе на равнище и не й даде шансове за поврат.

Българката избави три благоприятни условия за пробив в първия гейм, а в шестия стигна до съдбоносен пробив, който пречупи съперничката й. След четири следващи гейма тя завърши срещата след 1 час и 8 минути игра.

Пиронкова, която падна до 151-о място в международната класация, показва добра форма от началото на сезона на трева. Миналата седмица тя доближи до четвъртфиналите на шампионата в Нотингам.

Турнирът в Ийстбърн е погряващ преди напреварата в Уимбълдън, където пловдивчанката стигна до полуфинал през 2010 година и четвъртфинал през 2011 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР