Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отправи послание към българите след

...
Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова отправи послание към българите след
Коментари Харесай

Пиронкова с послание към българите: Винаги вярвайте в себе си

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова насочи обръщение към българите след края на шеметното си показване на US Open. 32-годишната пловдивчанка се завърна с гръм и тропот след тригодишно неявяване и стигна до 1/4-финалите, където отпадна след сериозна борба против Серина Уилямс.

" Посланието ми е, че човек постоянно би трябвало да има вяра в себе си, тъй като това в действителност е най-важното нещо. Когато започнеш мача, всеки от съперниците е квалифициран физически, само че мисля, че дуелът се взема решение от психическа позиция. Трябва да бъдеш в действителност квалифициран за това. Вяра, доста работа, доста отдаденост, несъмнено. Мисля, че това е добра композиция ", сподели Цвети на конференцията, помолена да насочи известие към сънародниците си.

Бившата ни първа ракета показа също, че е пристигнала без упования в Ню Йорк, където надигра поредно Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне.

" Разбира се, имах своите подозрения преди първия мач, само че нещата започнаха добре за мен. Играх добре, усещах се също по този метод. Усещах се уверена. Така че направих всичко, което можех, с цел да употребявам тази опция на най-много и да опитам да стигна колкото се може по-далеч. Смятам, че го реализирах ", сподели българката.

" Пътуването ми бе дълго и необикновено. Все още е. Просто се усещам привилегирована да бъда в тази позиция и да играя своя обичан спорт на такава огромна сцена. Невероятно е ", добави българката.

Тя съобщи също, че няма да слага упования върху себе си за идващите шампионати. Пиронкова приказва и за сина си Александър, който роди през март 2018 година Тя желае да пътува с него, само че към момента това не е допустимо.

" Разбира се, бих желала детето ми да е с мен, само че поради актуалните условия взехме решение, че е по-добре и по-безопасно за него просто да остане вкъщи през тези две седмици, които бяха доста предизвикателни. Животът в " балона " обаче беше добър за мен. Очаквах да е по-голямо тестване, само че не. Имахме всичко, тестваха ни постоянно ", изясни Цвети.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР