Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова все още не е решила

...
Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова все още не е решила
Коментари Харесай

Сани Жекова смята да приключи със сноуборда


Най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова към момента не е решила дали ще продължи спортната си кариера. 30-годишната софиянка показа, че е окуражена да взе участие в международното състезание през 2019 година, само че има доста други фактори, които могат да я накарат да се отдръпна.

" Това е тематика на моите мисли от известно време насам. Изправена съм пред разнообразни благоприятни условия и би трябвало да взема значими решения в живота си. Трябва да избера дали да продължа да бъда играч, дали да се насоча към треньорство, към семейство или към някое от десетките неща, които са ми забавни.

Предстоят ми значими решения, само че към момента не знам дали съм подготвена за тях ", сподели Жекова на конференция, на която получи премията си за състезател на месец февруари. Гаранция в никакъв случай не може да има. Много бих желала да вземам участие на международното в Съединени американски щати следващата година, защото останах четвърта на последните две международни шампионати.

Така че за мен това е тласък и фокус на този стадий. Но би трябвало да мине малко време, с цел да взема ясното решение какво ще върша, тъй като спортът е обвързван и с доста ограничения и доста огромна централизация. За да успееш, би трябвало да имаш един огън и един драйв, който е ориентиран единствено в една посока. Всичко друго би трябвало да остане на назад във времето. Затова решението е значимо ", сподели Жекова.

Жекова беше най-добре представилият се българския състезател на втора поредна зимна олимпиада. Тя приключи шеста в огромния край на бордъркроса в Пьонгчанг, а четири години по-рано в Сочи зае пета позиция и се размина за малко с медала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР