Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби едно място в световната

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби едно място в световната
Коментари Харесай

Виктория Томова загуби една позиция в световната ранглиста

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби едно място в международната класация и от през днешния ден към този момент заема 74-а позиция в подреждането на WTA.

През предходната седмица 29-годишната софиянка взе участие на шампионата от категория WTA 1000 в Маями, където на старта победи германката Тамара Корпач с 6:2, 6:4. Впоследствие обаче Томова не съумя да довърши мача си от втория кръг против №23 в схемата Каролин Гарсия, отказвайки се при резултат 6:1, 5:2 в интерес на французойката.

Календарът планува българката да се завърне на корта тази седмица за конкуренцията от сериите WTA 500 в Чарлстън, Съединени американски щати. Жребият отреди Вики да стартира в надпреварата с дуел против египтянката Маяр Шериф, а при триумф в 1/16-финалите нашето момиче ще се изправи против третата сложена Мария Сакари.

Междувременно останалите родни тенисистки означават лек спад в ранкинга си през тази седмица, като Гергана Топалова е под №253, до момента в който Изабелла Шиникова заема 263-о място.

В топ 10 единствената смяна е изкачването на Мария Сакари до 7-ата позиция, като гъркинята изпреварва китайката Цинвън Джън и чехкинята Маркета Вондроушова. На върха продължава да бъде Ига Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка и Коко Гоф.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР