Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започва кампанията си на Ролан

...
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започва кампанията си на Ролан
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Цветана Пиронкова - Андреа Петкович

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стартира акцията си на " Ролан Гарос " с мач от първия кръг против Андреа Петкович от 12:00 часа наше време.

След като направи възторг със стигането до четвъртфиналите на US Open, Цвети получи " уайлд кард " за шампионата от " Големия шлем " в Париж и ще взе участие там за 13-и път, като до момента осем пъти е преодолявала първото затруднение, а за последно не можа да го направи през 2013-а.

През 2016-а тя записа най-хубавото си показване - четвъртфинал, който загуби от Ана Иванович. Ако преодолее Петкович, във втория кръг тя още веднъж може да премери сили със Серина Уилямс.

Петкович ще играе първия си шампионат от Люксембург през октомври 2019, като отсъстваше дълго време поради травма на лявото коляно. Тя има два четвъртфинала от " Големия шлем " на сметката си, в това число два в Париж през 2011-а и 2014-а, като в последния случай игра и полуфинал.

Петкович е спечелила единствения предходен двубой с Пиронкова - в групите на Турнира на шампионките през 2014 година, извършен в България. Тогава германката завоюва и купата. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР