Най-добрата българска тенисистка през последното десетилетие Цветана Пиронкова планира да

...
Най-добрата българска тенисистка през последното десетилетие Цветана Пиронкова планира да
Коментари Харесай

Пиронкова подава заявка и за "Ролан Гарос"

Най-добрата българска тенисистка през последното десетилетие Цветана Пиронкова възнамерява да съобщи присъединяване и във втория шампионат от Големия шлем, който би трябвало да се организира след подновяването на сезона в професионалната верига - " Ролан Гарос " в Париж (27 септември - 11 октомври). Преди два дни стана ясно, че 32-годишната пловдивчанка е в листата и за главната скица на US Open в Ню Йорк (31 август - 13 септември).

Самата Пиронкова обаче заяви в обществените мрежи, че още не е сигурна дали ще пътува за което и да е от Откритите шампионати на Съединени американски щати и на Франция. Бившата №31 в света не е играла на професионално равнище от лятото на 2017 година поради травми и последвало майчинство, а плануваното ѝ завръщане на корта напролет беше осуетено от международната пандемия от ковид. Сега дългогодишната първа ракета на България се възползва от правото на предпазен ранкинг (№123 от юли 2017 г.), който на процедура ѝ подсигурява място в главните схеми на двата идни " мейджър " шампионата.

" Подала съм поръчки за присъединяване на няколко шампионата, в това число и US Open. Предстои да подам поръчка и за шампионатите на алена настилка в Европа, измежду които и " Ролан Гарос " - написа Цвети в " Инстаграм ". - Поради голям брой фактори, свързани с изискванията за осъществяване на шампионатите сега, рестриктивните мерки при пътешестване и цялостната конюнктура, не мога изрично да потвърдя присъединяване си на който и да е шампионат. Това е и повода, заради която до този миг не съм споделила публично тенис календара си. "

Бившата 1/4-финалистка на " Ролан Гарос " (2016) и 1/8-финалистка на US Open (2012) добави, че до седмица ще вземе дефинитивно решение дали ще пътува до Съединени американски щати.

" Продължавам да проследявам изкъсо ситуацията и информацията за всеки един шампионат, която се трансформира всекидневно и въз основата на която ще взема финално решение за присъединяване на съответния шампионат. В рамките на идната седмица следва да взема решението за присъединяване ми на US Open, което ще споделя с вас навреме. Благодаря ви за разбирането и поддръжката! ", приключи тенисистката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР