Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова покри норматив за петото си

...
Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова покри норматив за петото си
Коментари Харесай

Ивет Лалова: Моята цел е не просто да отида в Токио, а да направя добро представяне

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова покри норматив за петото си следващо присъединяване на Олимпийски игри. Тя го направи в Осака при започване на сезона в леката атлетика и през лятото на 2020 година ще показва родината ни в Токио.
 Ивет Лалова откри летния сезон с победа и страховит резултат
Ивет Лалова откри летния сезон с победа и страховит резултат

Атлетката завоюва бягането на 200 метра в Осака

" Чувствам се по-прекрасно отвсякога, доста добре съм физически, по-зряла. Знам какво да направя и желая да го реализира. Следват още няколко надпревари, имам доста неща с атлетиката, следват доста проекти, следват доста фантазии ", съобщи Лалова пред NOVA за предаването " Здравей, България " и разкри тайната на триумфа си.

" Това беше първият ми старт за сезона, имах шанса да имам благополучни атмосферни условия, тъй като подвластен от времето в нашия спорт. Когато човек бяга на различен континент, няма концепция какво може да се случи, по тази причина съм доста щастлива. Покрих норматив за Световно състезание, за Олимпийски игри, тъй че по-добре нямаше по какъв начин да бъде ", сподели още Ивет.

" Ще бъда единствената българска атлетка с пет олимпиади. Да сме живи и здрави, има още много време до Игрите в Токио. Моята цел не е просто да отида там, а да направя едно положително показване. Да мога, по този начин да се каже, да заключа тези пет олимпийски кръга. За мен четири е щастливото ми число, само че и пет е задоволително щастливо. Хиляди хора се състезават по целия свят, с цел да стигнат до Игрите. Пак подсещам, че даже единствено класирането за Олимпийски игри е голям триумф. В Съединени американски щати е голяма хвалба класирането на подобен конгрес и остава за цялостен живот ", показа Лалова и разяснява кой е значимият миг за нея през актуалната година.

Тази година в атлетиката нашият върховен миг е през октомври. Тогава е международното състезание, желае се да покажа най-хубавата си форма. Затова всеки мой идващ старт ще е да покажа по какъв начин би трябвало да работя и по какъв начин да се подобря в бяганията си ", съобщи спринтьорката и разяснява какво е чувството да се класира още веднъж на подобен конгрес, сходно на Мария Гроздева в спортната пукотевица.

" Разбира се, че е горделивост да сме на Игрите дружно с Мария Гроздева. Познавам я още от първите си стъпки в спорта, тя е прелестна дама и за мен ще е чест да съм отново с нея. Разбира се, нейният спорт е различен и подготвя по-голямо спортно дългоденствие, само че се надявам да бъдем един добър образец и да накараме повече деца да се извърнат към спорта ", показа атлетката и разкри тайната си за дългоденствие в спорта.

" В спорта постоянно има контузии, по тази причина всеки човек би трябвало да ги преодолява и да се оправя с тях и да знае по какъв начин да се пази. Това калява волята. Претърпях интервенция на ръката през януари и това ме стимулира да съм във формата, в която бях в този момент. За огромни спортни триумфи би трябвало и гений, само че всичко останало - 90-95% са работа и дисциплинираност. Моята загадка може би е, че точно имам желязна дисциплинираност. Уча се доста, всеки ден го върша и го ползвам всеки ден в тренировките си. Не спирам да се развъртвам и желая всеки ден да се модернизирам ", разкри Лалова.

" Няма по какъв начин да ме разсейва брака ми, тъй като сътрудникът ми е мой треньор, тъй че дисциплината се придвижва и у дома. Аз съм умел спортист, тъй че знам по какъв начин да се приготвям. В момента нямам свободно време, само че когато го има, се развличам като всички естествени хора. Просто в главата ми постоянно има една цел и върша постоянно тя да надвива ", показа Лалова и разкри какви са фантазиите ѝ за след края на кариерата.

Кариерата в атлетиката завършва в един миг. Аз съм жена и желая да съм майка и това е краят на кариерата. Затова моите фантазии се придвижват на доста други хоризонти и занапред желая да имам други огромни триумфи в спорта. Моят път в спорта няма да завърши с края на кариерата ми. В момента съм в Китай, където отново ще се състезавам. Много ни завиждат за пътуванията и приключенията, само че в тази ситуация това е най-тежката ни част от кариерата. Пожелавам си единствено здраве, тъй като нееднократно не съм успявала да се показва добре поради травми. Затова желая единствено здраве ", приключи Лалова.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР